15 daagse familiereis

15 daagse familiereis

Deze schitterende 15 daagse familie rondreis brengt jullie naar de meest bezienswaardige plekjes op Cuba en geeft je een mooie impressie van de natuur en cultuur van dit prachtige land. De oldtimer chevrolets en lada’s die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land, vormen een uniek straatbeeld in de hoofdstad Havana.
Op deze reis bezoek je de tabaksplantages, de prachtige natuur in het natuurgebied Las Terrazas, de historische Varkensbaai, de watervallen van Topes de Collantes en het mooie Unesco stadje, Trinidad. Om tot slot nog heerlijk te relaxen op de parelwitte stranden van Varadero.

Dag 1+2+3: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.

Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijdens een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Eventueel kun je via onze vertegenwoordiger een superleuke fietstour boeken door Havana o.l.v. onze enthousiaste gids (zie hier onze fietstours) Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Wij hebben daarom een leuke oldtimer tour voor jullie gereserveerd.

Dag 4+5: Viñales

Vandaag halen jullie de auto op en reizen jullie door naar de Viñales Vallei. Viñales ligt in een prachtig natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben.

Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages.De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Wij hebben een leuke tour te paard, dwars door de tabaksplantages, voor jullie geregeld, dé manier om de omgeving te verkennen. Jullie logeren in een mooie casa in het centrum van het dorpje.

Dag 6: Las Terrazas

Voor vandaag staat Las Terrazas op het programma. Dit is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin van Soroa, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Je kunt hier tevens prachtige wandelingen onder begeleiding van een gids maken. Voor de avontuurzoekers is er een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

Hotel Moka

Jullie verblijven in het leuke hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Dag 7+8: Playa Larga/Varkensbaai

Vandaag rijden jullie naar het kleine paradijsje, Playa Larga. Playa Larga staat bekend om haar mooie duikspots en snorkelmogelijkheden en natuurlijk de Varkensbaai (Bahia de Cochinos) wat bekend is van de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961, gesteund door de Amerikaanse CIA. Deze invasie had tot doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. De aanval werd afgeslagen en juist daardoor dreef Castro richting de Sovjet-Unie en verder naar het communisme.

Tevens ligt Playa Larga vlakbij een prachtig natuurgebied, Cienaga de Zapata. Voor natuur-liefhebbers een ‘must go/see. Prachtig om te wandelen, te fietsen, vogels te spotten of krokodillen te zien. Jullie logeren in een prachtige casa particular. Je kunt hier lekker genieten van zon, zee en strand.

Laguna de Tesoro

Natuurlijk kun je ook een uitstapje maken naar Guamá en het ‘Laguna de Tesoro’. Dit meer, met een totale oppervlakte van 16 km, is het grootste zoetwatermeer in Cuba. De boten vertrekken elk half uur voor een sightseeing trip rond de 10 eilandjes van Laguna del Tesoro. Om er te komen is al een avontuur op zich: een gemotoriseerde vaart zo´n 8 kilometer over het water omzoomd met vegetatie, waar vogels graag neerstrijken. Bij het bereiken van het mini-resort in ¨La Laguna de Tesoro¨ (Meer van de Schat) komen de vrijstaande hout-en palmen constructies – verspreid over het meer – in zicht.

Dag 9+10: Trinidad

De eindbestemming voor vandaag is het Unesco stadje, Trinidad. Onderweg kunnen jullie een uitstapje maken naar het Sierra de Escambray, waar je de prachtige watervallen van El Nicho kunt bewonderen en waar je heerlijk kunt zwemmen in het koele blauwe water.

Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen. Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de Casa de la Mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader. Wil je heerlijk relaxen dan is het Caribische strandje, Playa d’Ancon zeker de moeite van een bezoekje waard. Jullie overnachten hier in een mooie koloniale casa.

Topes de Collantes

Vanuit Trinidad (21 km) kun je mooie wandelingen maken in Topes de Collantes. Jullie kunnen hier diverse wandelingen met een gids maken. Alle wandelingen in Topes de Collantes zijn prachtig. Geniet van de watervallen Salto Vega Grande en Salto Caburní. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Niets lekkerder dan een frisse duik in het koele water te nemen.

Dag 11+12+13: Varadero

Vandaag reizen jullie naar de parelwitte stranden van Varadero.Hier leveren jullie de auto weer in en logeren in het leuke 4* hotel Iberostar Bella Costa. Bella Costa is gelegen op een natuurlijke klif aan het beroemde strand van Varadero en wordt omgeven door een intieme sfeer en prachtige groene tuinen die van dit hotel een ideaal vakantieoord maken.
Overal in het resort zijn open of overdekte terreinen voor sport te vinden en er is een groot zwembad aanwezig. Op het strand kun je genieten van de zee, watersporten beoefenen, proeven van de heerlijke Cubaanse en internationale gerechten in het grillrestaurant, en verfrissende cocktails en verschillende drankjes nuttigen. Jullie verblijven hier op all-inclusive basis.

Dolfijnen experience

In Varadero kunnen wij tevens een supergave dolfijnen experience voor jullie regelen. Jullie worden dan opgehaald en naar Marina Gaviota gebracht, gelegen op de kop van het schiereiland Varadero. Hier gaan jullie aan boord en varen naar Cayo Blanco, één van de vele tropische eilandjes die behoren tot de Cubaanse archipel. Tijdens het zeilen zijn drankjes, cocktails en snacks zowel verkrijgbaar, als inclusief en omdat overal op Cuba wel ergens muziek klinkt, is het hier aan boord niet anders.

Uiteindelijk meren jullie aan bij Rancho Cangrejo (Krab Ranch); een natuurlijk, open zee-dolfinarium en afgebakend stukje oceaan. Eigenlijk is het meer een aqua circuspiste want de dolfijnen zijn ware acrobaten. Het (circus) spektakel duurt 30 minuten en bestaat uit acrobatiek, knuffels en dikke zoenen: samen met jou. Het is de meest intensieve manier om één-op-één contact te hebben met deze bijzondere dieren, met hen te stoeien en te wensen dat dit moment nooit voorbij zal gaan. De totale duur van de excursie is ca vier uur.

Dag 14: Havana luchthaven

Vandaag haalt onze chauffeur jullie op en brengt je naar de luchthaven van Havana waar jullie aansluitend weer terug naar huis vliegen.

Dag 15: Aankomst

Inclusief
Privé transfer luchthaven – accommodatie in Havana
Privé transfer Bella Costa – luchthaven Havana
Huurauto
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
Overnachtingen Bella Costa op all-inclusive basis
Oldtimer tour in Havana
Paardrijden door de tabaksplantages (2 uur)
Reserveringskosten
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)