15 daagse rondreis proeverij

15 daagse rondreis proeverij

Deze superleuke rondreis proeverij brengt jullie naar de meest bezienswaardige plekjes op Cuba en geeft je een mooie impressie van de natuur en cultuur van dit prachtige land. De oldtimer chevrolets en lada’s die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land, vormen een uniek straatbeeld. Paardrijden door de tabaksvelden en wandelen door het Unesco stadje Trinidad. Tot slot kun je nog lekker nagenieten in het 4* hotel Bella Costa in Varadero.

Reissom landprogramma vanaf € 1095,– (o.b.v. vier personen)

Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
Overnachtingen in 4* resort Bella Costa op all-inclusive basis
Huurauto
Privé transfer luchthaven – accommodatie in Havana
Oldtimer cabriolet tour
Paardrijden door de tabaksplantages (2 uur)
Reserveringskosten
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)

Dag 1+2+3: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.

Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijdens een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Eventueel kun je via onze vertegenwoordiger een superleuke wandeltour boeken door het oude deel van de stad, la Habana Vieja. Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Wij hebben daarom een superleuke oldtimer cabriolet tour voor jullie gereserveerd.

Dag 4+5: Viñales

Vandaag halen jullie de huurauto op en reizen jullie door naar de Viñales Vallei. Dit dorpje ligt in een prachtig natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben.

Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Wij hebben een leuke tour te paard, dwars door de tabaksplantages, voor jullie geregeld, dé manier om de omgeving te verkennen. Jullie logeren in een mooie casa in het centrum van het dorpje.

Dag 6: Cienfuegos

Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. De trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. Jullie logeren in een prachtige casa aan de Punta Gorda.

Dag 7+8+9: Trinidad

Voor vandaag reizen jullie door naar het Unesco stadje Trinidad. Het stadje leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.
Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
Wil je heerlijk relaxen dan is het Caribische strandje, Playa d’Ancon zeker de moeite van een bezoekje waard.

Vanuit Trinidad (21 km) kun je mooie wandelingen maken in Topes de Collantes. Jullie kunnen hier diverse wandelingen met een gids maken en zelf kiezen welke afstand je wilt afleggen en aan welke zwaarte de wandeling moet voldoen. Alle wandelingen in Topes de Collantes zijn prachtig. Geniet van de watervallen Salto Vega Grande en Salto Caburní. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Niets lekkerder dan een frisse duik in het koele water te nemen.

Dag 10: Sancti Spiritus

De charmante stad Sancti Spiritus, betekent letterlijk ‘heilige geest’ en heeft een koloniale oorsprong. Dit is te zien aan de sfeer, gebouwen en het doolhof van nauwe straatjes. Even terug in de tijd dus. Het plaatsje wordt niet zoveel bezocht als bijv. Trinidad en dat maakt het wellicht een des te leukere bestemming om naar toe te gaan. De voornaamste bezienswaardigheid, naast de prachtige koloniale huizen en straatjes, is de tweehonderd jaar oude terracotta Yayabo-brug die de nieuwe stad met het oude koloniale centrum verbindt. Jullie logeren wederom in een leuk boutique hotelletje, Encanto Don Florencio.

Dag 11: Santa Clara

Voor vandaag staat Santa Clara op het programma, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator in het land. Een bezoek aan het mausoleum en museum in zijn nagedachtenis mag natuurlijk niet ontbreken. Jullie logeren in een mooie casa particular in het centrum van de stad.

Dag 12+13: Varadero

Jullie logeren in het leuke 4* hotel Bella Costa. Dit leuke hotel is gelegen op een natuurlijk klif aan het beroemde, parelwitte strand van Varadero en wordt omgeven door een intieme sfeer en prachtige groene tuinen die van dit hotel een ideaal vakantieoord maken. Overal in het resort zijn open of overdekte terreinen voor sport te vinden en er is een groot zwembad aanwezig. Op het strand kun je genieten van de zee, watersporten beoefenen, proeven van de heerlijke Cubaanse en internationale gerechten in het grillrestaurant, en verfrissende cocktails en verschillende drankjes nuttigen. Jullie verblijven hier op all-inclusive basis.

Dag 14: Havana luchthaven

Vandaag reizen jullie terug naar de luchthaven van Havana waar jullie aansluitend terug naar huis vliegen.

Dag 15: Aankomst