22 daagse familie rondreis Cuba compleet

22 daagse familie rondreis Cuba compleet

Een complete 22 daagse familie rondreis door het altijd mooie Cuba. Je begint in het authentieke Havana waarbij je, door de tabaksplantages, naar het prachtige dorpje Viñales reist. Je doet het wonderschone Unesco stadje, Trinidad, aan waarna je door reist naar de Sierra Maestra waar Fidel Castro destijds de revolutie voorbereidde. Uiteindelijk kom je op deze reis in de 2e hoofdstad van Cuba, Santiago de Cuba en de authentieke plaatsjes, Baracoa en Gibara. Je krijgt tijdens deze reis een volledige indruk van alle mooie plekjes die dit schitterende land te bieden heeft.

Reissom landprogramma per persoon € 1495,–
O.b.v. 4 personen

Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt zoals benoemd in het programma
Huurauto
Oldtimer cabriolet sightseeing tour
Paardrijden door de tabaksplantages o.l.v. een gids
Binnenlandse vlucht van Holguin naar Havana
Privé transfers (3x) van luchthaven Havana naar casa in Havana
Een leuke fietstour met privé gids in Baracoa naar een n.t.b. bezienswaardigheid (in overleg)
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)

Dag 1 t/m 3: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.

Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen, de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken.
Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Tijdens deze dagen hebben wij een leuke sightseeing tour met een heuse oldtimer cabriolet.

Dag 4+5: Viñales

Jullie reizen vandaag door naar Viñales, waar jullie verblijven in een mooie casa midden in het centrum van dit mooie dorpje. Deze dagen kunnen jullie van de gelegenheid gebruik maken om de schitterende omgeving te verkennen. De Viñales-vallei biedt een spectaculair schouwspel van unieke rotsachtige heuvels (mojotes) en talrijke unieke grot formaties.

Natuurlijk mag een bezoek aan de indrukwekkende grot Cueva del Indio, niet ontbreken. Ook hier hebben wij een prachtige tocht te paard, dwars door de tabaksplantages, waar deze regio bekend om is geworden, voor jullie georganiseerd.

Dag 6: Soroa-Las Terrazas

Las Terrazas, is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied, Sierra del Rosario, een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen.

Jullie verblijven in het leuke hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Voor de avontuurzoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

Dag 7+8: Playa Larga/Varkensbaai

Jullie eindbestemming voor vandaag is Playa Larga/Varkensbaai. Jullie verblijven in een prachtige casa vlakbij het strand. Playa Larga ligt aan de Varkensbaai (Bahia de Cochinos), bekend van de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961 die gesteund werden door de Amerikaanse CIA. Deze invasie had tot doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Deze aanval werd afgeslagen.

Je kunt hier lekker genieten van zon, zee en strand of een uitstapje maken naar Guamá en het ‘Laguna de Tesoro’. Dit meer, met een totale oppervlakte van 16 km, is het grootste zoetwatermeer in Cuba. De boten vertrekken elk half uur voor een sightseeing trip rond de 10 eilandjes van Laguna del Tesoro. Onze casa eigenaar kan jullie assisteren en informeren als jullie hiervoor interesse hebben.

Om er te komen is al een avontuur op zich: een gemotoriseerde vaart zo´n 8 kilometer over het water omzoomd met vegetatie, waar vogels graag neerstrijken. Bij het bereiken van het mini-resort in ¨La Laguna de Tesoro¨ (Meer van de Schat) komen de vrijstaande hout-en palmen constructies – verspreid over het meer – in zicht. Playa Larga is tevens dé plaats bij uitstek waar je prachtig kunt duiken en snorkelen.

Dag 9+10: Trinidad

Jullie eindbestemming is Trinidad waar jullie in een mooie casa particular logeren, in het oude centrum van dit mooie stadje. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden.
Het stadscentrum van Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.

Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
Ook kun je bijvoorbeeld de Topes de Collantes bezoeken en een prachtige wandeling naar de diverse watervallen maken. Ook het strand, Playa d’Ancon is zeker de moeite van een bezoek waard.

Dag 11: Camaguey

De volgende bestemming is Camagüey. Gedurende een wandeltocht door de kronkelige straten van de stad kunnen jullie genieten van de vele bezienswaardigheden.

Hiertoe behoort het Teatro Principal, dat haar deuren in 1859 voor het eerst opende en is herbouwd na een verwoestende brand in 1926. Dit gebouw is de thuishaven van het ballet van Camagüey, één van Latijns-Amerika’s meest vooraanstaande dansgroepen. Jullie verblijven wederom in één van onze mooie boutique hotelletjes.

Dag 12: Bayamo

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Bayamo. Onderweg naar, of vanaf Bayamo, kun je het prachtige landschap van de Sierra Maestra bezoeken. Een regio die bekend staat om haar bergachtige landschap en donkere bossen.

Erg leuk om te bezoeken is het voormalige hoofdkwartier, La Comandancia de la Plata, van Fidel Castro en zijn rebellen. Bayamo is in 1513 gesticht en is de op één na oudste stad van Cuba. Het is de hoofdstad van de provincie Granma en wordt beschouwd als de bakermat van het nationalisme en de geboorteplaats van de politieke revolutie. Het centrum van de stad is relatief modern, aangezien de inwoners van Bayamo de stad in 1869 in brand hebben gestoken om te voorkomen dat ze in handen van de Spanjaarden zou vallen. Hier verblijven jullie in het leuke boutique hotelletje Encanto Royalton.

Dag 13+14+15: Baracoa

Vandaag reizen jullie door naar het heerlijke Baracoa, dit gedeelte van de reis voert je naar de provincie Guantánamo. Een prachtige tocht met supermooie foto momentjes. Baracoa is de fantasie van elke reiziger. De plaats heeft bergen (El Yunque is een 575 meter hoge tafelberg die het landschap domineert), kristalheldere rivieren, watervallen en prachtige stranden, waaronder Playa Maguana en Playa Nibujó

Vanwege haar afzondering heeft Baracoa haar eigen unieke identiteit behouden. Jullie overnachten in een mooie casa particular. Op één van de dagen van jullie verblijf, kunnen wij een leuke tour op de fiets voor jullie organiseren samen met onze gids. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zal hij met jullie overleggen wat het leukste is om te doen/naar toe te fietsen.

Dag 16+17: Santiago de Cuba

Vandaag reizen jullie verder naar Santiago de Cuba. Santiago de Cuba is misschien wel de meest Afrikaanse, muzikale en hartstochtelijke stad van Cuba. Verschillende musea, fantastische monumenten en een indrukwekkende begraafplaats behoren tot de ontelbare bezienswaardigheden van de stad.

We raden jullie aan om een bezoek te brengen aan het vakkundig gerestaureerde Castillo del Morro, een 17e eeuws kasteel waarin rebellen gevangen werden gehouden ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog en Museum Moncada, voormalige barakken uit de 19e eeuw die tegenwoordig een basisschool en een informatief museum over Cubaanse geschiedenis huisvesten. Jullie logeren in een prachtige casa particular, midden in het centrum van Santiago.

Dag 18: Gibara

Vandaag brengt jullie naar het lieflijke plaatsje Gibara. Het plaatsje wordt ook wel Villa Blanca genoemd, het witte stadje. Naast prachtige architectuur staat het dorpje voornamelijk bekend om de prachtige lieve mensen die behulpzaam en gastvrij zijn en vooral trots op hun dorp. Jullie logeren in het allerleukste boutique hotelletje, Encanto Ordoño, waar men gastvrijheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Heerlijk genieten van het leuke hotel en dit mooie authentieke stadje.
Gibara stad gibara water

Dag 19: Holguín

Jullie laatste dag brengen jullie door in Holguin. Columbus doolde hier in de buurt rond in 1492, maar het was pas in 1545 dat Holguin Stad officieel werd gesticht en haar naam kreeg. Holguin is een levendige, maar toch gemakkelijk handelbare stad die ook wel de “Stad van de Parken” wordt genoemd. Het belangrijkste park is Parque Calixto García, dat dient als ontmoetingsplaats voor alle “Holguineros”. Het is omringd door de belangrijkste historische gebouwen van de stad, die nu omgevormd zijn tot bioscopen, theaters, musea, galeries, kunstcentra en dergelijke. Het dient als decor voor allerlei lokale activiteiten, beurzen, festivals en carnavalsfeesten. Jullie logeren wederom in een schitterende casa particular.

Dag 20: Holguin-Havana

Vandaag nemen jullie op eigen gelegenheid, een kort taxiritje naar de luchthaven van Holguin. Hier vliegen jullie met een binnenlandse vlucht weer terug naar Havana. Onze chauffeur brengt jullie naar jullie casa particular voor jullie laatste overnachting in de hoofdstad.

Dag 21: Havana luchthaven

Alweer de laatste dag van jullie Cuba avontuur. Onze chauffeur brengt jullie naar de luchthaven van Havana van waaruit jullie terugvliegen naar huis.

Dag 22: Aankomst