24 daagse rondreis Cuba compleet

24 daagse rondreis Cuba compleet

De 24 daagse rondreis Cuba compleet door het altijd mooie Cuba. Je begint in het authentieke Havana waarbij je, door de tabaksplantages, naar het prachtige dorpje Viñales reist. Je doet het wonderschone Unesco stadje, Trinidad, aan waarna je door reist naar de Sierra Maestra waar Fidel Castro destijds de revolutie voorbereidde. Ook bezoek je het prachtige stadje Baracoa, de droom van iedere reiziger. Natuurlijk mag een bezoek aan de tweede hoofdstad van Cuba, Santiago de Cuba, op deze reis niet ontbreken.

Reissom landprogramma per persoon vanaf: € 1595,– (o.b.v. vier personen)

Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt zoals benoemd in het programma
Huurauto
Oldtimer cabriolet sightseeing tour
Paardrijden door de tabaksplantages o.l.v. een gids (2 uur)
Privé transfer van luchthaven Havana naar casa in Havana
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)

Dag 1 t/m 3: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.

Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen, de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.
De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken.
Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Tijdens deze dagen hebben wij een leuke sightseeing tour met een heuse oldtimer cabriolet.

Dag 4+5: Viñales

Vandaag halen jullie de huurauto op en reizen jullie door naar Viñales, waar jullie verblijven in een mooie casa midden in het centrum van dit mooie dorpje. Deze dagen kunnen jullie van de gelegenheid gebruik maken om de schitterende omgeving te verkennen. De Viñales-vallei biedt een spectaculair schouwspel van unieke rotsachtige heuvels (mojotes) en talrijke unieke grot formaties.

Natuurlijk mag een bezoek aan de indrukwekkende grot Cueva del Indio, niet ontbreken. Ook hier hebben wij een prachtige tocht te paard, dwars door de tabaksplantages, waar deze regio bekend om is geworden, voor jullie georganiseerd.

Dag 6: Soroa-Las Terrazas

Las Terrazas, is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied, Sierra del Rosario, een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen.

Jullie verblijven in het leuke hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Voor de avontuurzoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

Dag 7+8: Playa Larga/Varkensbaai

Jullie eindbestemming voor vandaag is Playa Larga/Varkensbaai. Playa Larga ligt aan de Varkensbaai (Bahia de Cochinos), bekend van de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961 die gesteund werden door de Amerikaanse CIA. Deze invasie had tot doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Deze aanval werd afgeslagen.

Je kunt hier lekker genieten van zon, zee en strand of een uitstapje maken naar Guamá en het ‘Laguna de Tesoro’. Dit meer, met een totale oppervlakte van 16 km, is het grootste zoetwatermeer in Cuba. De boten vertrekken elk half uur voor een sightseeing trip rond de 10 eilandjes van Laguna del Tesoro. Om er te komen is al een avontuur op zich: een gemotoriseerde vaart zo´n 8 kilometer over het water omzoomd met vegetatie, waar vogels graag neerstrijken. Bij het bereiken van het mini-resort in ¨La Laguna de Tesoro¨ (Meer van de Schat) komen de vrijstaande hout-en palmen constructies – verspreid over het meer – in zicht. Jullie logeren in een prachtige casa particular vlakbij het strand. Playa Larga is tevens dé plek bij uitstek waar je prachtig kunt duiken en snorkelen. Onze casa eigenaar is zelf duikinstructeur en helpt jullie graag verder.

Dag 9: Cienfuegos

Vandaag gaat de reis naar Cienfuegos. Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. De trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. Jullie logeren in een prachtige casa aan de Punta Gorda.

Dag 10+11+12: Trinidad

Jullie eindbestemming is Trinidad waar jullie in een mooie casa particular logeren, in het oude centrum van dit mooie stadje. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden.
Het stadscentrum van Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.

Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.

Ook kun je bijvoorbeeld de Topes de Collantes bezoeken en een prachtige wandeling naar de diverse watervallen maken. Ook het strand, Playa d’Ancon is zeker de moeite van een bezoek waard.

Dag 13: Camaguey

De volgende bestemming is Camagüey. Gedurende een wandeltocht door de kronkelige straten van de stad kunnen jullie genieten van de vele bezienswaardigheden.
Hiertoe behoort het Teatro Principal, dat haar deuren in 1859 voor het eerst opende en is herbouwd na een verwoestende brand in 1926. Dit gebouw is de thuishaven van het ballet van Camagüey, één van Latijns-Amerika’s meest vooraanstaande dansgroepen. Jullie verblijven in één van onze mooie boutique hotelletjes.

Dag 14: Bayamo

Vandaag staat Bayamo op het programma. Vanaf Bayamo, kun je het prachtige landschap van de Sierra Maestra bezoeken. Een regio die bekend staat om haar bergachtige landschap en donkere bossen. Erg leuk om te bezoeken is het voormalige hoofdkwartier, La Comandancia de la Plata, van Fidel Castro en zijn rebellen.
Bayamo is in 1513 gesticht en is de op één na oudste stad van Cuba. Het is de hoofdstad van de provincie Granma en wordt beschouwd als de bakermat van het nationalisme en de geboorteplaats van de politieke revolutie. Het centrum van de stad is relatief modern, aangezien de inwoners van Bayamo de stad in 1869 in brand hebben gestoken om te voorkomen dat ze in handen van de Spanjaarden zou vallen. Jullie overnachten in een in het leuke boutique hotelletje Encanto Royalton.

Dag 15+16+17: Baracoa

Vandaag reizen jullie door naar het heerlijke Baracoa, dit gedeelte van de reis voert je naar de provincie Guantánamo. Een prachtige tocht met supermooie foto momentjes. Baracoa is de fantasie van elke reiziger. De plaats heeft bergen (El Yunque is een 575 meter hoge tafelberg die het landschap domineert), kristalheldere rivieren, watervallen en prachtige stranden, waaronder Playa Maguana en Playa Nibujón.
Vanwege haar afzondering heeft Baracoa haar eigen unieke identiteit behouden. Jullie overnachten in een mooie casa particular.

Dag 18+19: Santiago de Cuba

Vandaag reizen jullie verder naar Santiago de Cuba. Santiago de Cuba is misschien wel de meest Afrikaanse, muzikale en hartstochtelijke stad van Cuba. Verschillende musea, fantastische monumenten en een indrukwekkende begraafplaats behoren tot de ontelbare bezienswaardigheden van de stad.
We raden jullie aan om een bezoek te brengen aan het vakkundig gerestaureerde Castillo del Morro, een 17e eeuws kasteel waarin rebellen gevangen werden gehouden ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog en Museum Moncada, voormalige barakken uit de 19e eeuw die tegenwoordig een basisschool en een informatief museum over Cubaanse geschiedenis huisvesten. Jullie logeren in een prachtige casa particular, midden in het centrum van Santiago.

Dag 20: Holguín

De reis van vandaag brengt jullie naar de prachtige plaats, Holguin. Columbus doolde hier in de buurt rond in 1492, maar het was pas in 1545 dat Holguin Stad officieel werd gesticht en haar naam kreeg. Holguin is een levendige, maar toch gemakkelijk handelbare stad die ook wel de “Stad van de Parken” wordt genoemd. Het belangrijkste park is Parque Calixto García, dat dient als ontmoetingsplaats voor alle “Holguineros”. Het is omringd door de belangrijkste historische gebouwen van de stad, die nu omgevormd zijn tot bioscopen, theaters, musea, galeries, kunstcentra en dergelijke. Het dient als decor voor allerlei lokale activiteiten, beurzen, festivals en carnavalsfeesten. Jullie logeren in het leuke hotel, Mirador de Mayabe.
Heerlijk genieten van het waanzinnig mooie uitzicht over de vallei en nog even relaxen bij het zwembad.

Dag 21+22: Santa Clara

De volgende bestemming is Santa Clara, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator van het land. Een bezoek aan het mausoleum en het inpandig museum, ter ere van Ché, mag natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben ook hier een prachtige casa particular voor jullie geselecteerd.

Dag 23: Havana luchthaven

Alweer de laatste dag van jullie Cuba avontuur. Jullie reizen weer naar de luchthaven van Havana van waaruit jullie aansluitend terugvliegen naar huis.

Dag 24: Aankomst