Ik weet niet meer waar het begon. Waarschijnlijk een samenloop van diverse gebeurtenissen waarin ik erachter kwam dat als je iets graag wilt en hierin gelooft, dat de zogenaamde wet van de aantrekkingskracht van toepassing wordt. Al voordat iedereen ineens wat begon te roepen over ‘deze wet’, wist ik al dat het waar was. Erin geloven en doen. Het vertrouwen dat alles mogelijk is begint bij jezelf.

Ik ben opgevoed in een gezin waarin ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, de dagelijkse orde van de dag was. Als kind denk je dat hetgeen je ouder je leert per definitie de waarheid is.
Ik ontdekte dat er meerdere waarheden kunnen zijn. Ieder heeft een waarheid die bij hem past. Je creëert namelijk je eigen werkelijkheid.

Mijn werkelijkheid is dat ik inmiddels geloof dat alles mogelijk is als je hier zelf maar voor de volle 100 % in gelooft. Geloof me, na al mijn dromen bewaarheid te hebben zien worden, is het geen enkele moeite om hier voor zelfs meer dan 100% in te geloven.

Op het moment ben ik in Argentinië, Patagonië om precies te zijn. Ooit zag ik een programma van Floortje Dessing met een prachtige reportage over Patagonië. Die dag besloot ik dat ik daar ooit in mijn leven naar toe zou gaan. Hetzelfde had ik toen ik de film ‘Seven years in Tibet’ zag. Toen was ik wat jonger en hoopte dat ik ooit nog eens een mogelijkheid zou hebben om daar heen te gaan. Dit jaar ga ik voor mijn zevende keer naar Tibet.

Genoeg voorbeelden dat het dus schijnbaar zo werkt en reden dat ik dit schrijf. Ik wil zo graag iedereen deelgenoot maken van dit fantastische gegeven. Heb jij dus, net als ik ooit, de droom om te reizen, de wereld te zien, nieuwe culturen te ontmoeten. Ga er dan voor! Ga eindelijk die reis naar Tibet maken of bezoek het prachtige Cuba wat nu nog authentiek is. Waarom dromen als je ze niet waar maakt.

Misschien ben je allang niet meer gelukkig met het werk wat je doet en als je diep in je hart kijkt, wil je graag die switch maken. Het enige wat je hoeft te doen=DOEN

Meer dan 8 jaar geleden, startte ik mijn eigen reisorganisatie, Cumlaude Travel. Het was mijn droom om overal ter wereld mijn werk te kunnen doen. Een goede baan, een dik salaris en zogenaamde zekerheid; ik liet het achter mij zonder één keer achterom te kijken. Mijn werkelijkheid nu? Ik leef mijn droom en meer. De sleutel zit in het ‘doen’ en ‘nu’.
Als het zo eenvoudig is, waarom doet niet iedereen het gewoon? Ik weet het niet en misschien is dat wel de reden dat ik dit schrijf. Als je ouder wordt, word je steeds meer geconfronteerd met waarheden van andere mensen.

Zo had ik op mijn laatste groepsreis naar Cuba, twee mensen in mijn groep met kanker waarvan één ongeneeslijk. Hij vertelde dat hij nog twee jaar te leven had. Een harde werkelijkheid. Zíjn harde werkelijkheid. Nog nooit heb ik een mens ontmoet, die zoveel kwaliteit haalt uit het laatste van zijn leven waarvan hij weet dat dit nog maar twee zijn. Hij bevestigt alles waar ik in geloof. Hij leefde het al zo, ook voor hij wist dat hij ziek was. Zonder spijt terugkijken en nog steeds alles eruit halen wat erin zit.

Leef nu, droom nu, doe nu. Stel niet uit tot later……. want als later eerder komt, ben je te laat.