Andalusië

Andalusië

Andalusië is één van de mooiste streken van Spanje.
Dankzij het klimaat is  het ook de warmste regio van het land met uitzondering van de Sierra Nevada waar je in de winter goed kunt skiën.
Deze autonome regio met een inwonersaantal van bijna 9 miljoen mensen is gelegen  in het uiterste zuiden van Spanje.
Je kunt in dit gedeelte van Spanje terecht voor veel culturele bezienswaardigheden, prachtige natuur en mooie wandeltochten.
Kortom Andalusië is een ideale regio voor jouw volgende wandelvakantie of retraite vakantie.

Andalusië retraite vakantie

Retraite Andalusië-Zuid Spanje

Vanaf prijs landprogramma p.p. € 995,–
We verwelkomen je graag op de luchthaven van Malaga om je naar onze schitterende accommodatie in het mooie Andalusië te brengen. De accommodatie die wij hebben gekozen, is een traditioneel, authentiek landhuis, gelegen in het centrum van Talará in de Lecrin Vallei en vlakbij de Sierra Nevada.
Het landhuis is gebouwd door een welgestelde Andalusische familie in de periode van 1940 tot 1945. Na een periode van verval hebben Willem en Miranda, de nieuwe Nederlandse eigenaren, het huis in de oude staat terug gebracht. Met respect voor de oorspronkelijke details en de liefdevolle waardering van de oorspronkelijke Andalusische eigenaars, hebben zij de verbouwing uitgevoerd volgens de kwaliteitseisen en de gemakken van de moderne tijd.

Wandelvakantie een pareltje

vertrekdatum 11 september

Omdat Andalusië onze favoriete plek in Spanje is, hebben wij tevens een aantal wandelvakanties samengesteld voor degenen die hun vakantie op een actieve manier willen doorbrengen. De natuur in Andalusië is gevarieerd en divers, weergaloos mooi en puur genieten.

Een parel van een wandelvakantie

Deze wandelvakantie mag met recht een pareltje genoemd worden. Tijdens deze supergave vakantie, maken we heerlijke wandelingen. Daaromheen is er voldoende ruimte voor relaxmomenten, cultuur en uiteraard gezelligheid. Ben jij iemand die ervan houdt zijn vakantie op een actieve manier door te brengen, dan is dit beslist wat voor jou. Een schitterende reis met prachtige, uitdagende wandelingen en adembenemende uitzichten in  Andalusië, welke bekend staat om haar schoonheid, diversiteit en variatie aan prachtige landschappen.

Andalusië wandelvakantie

Wandelvakantie Andalusië-Zuid spanje

Vanaf prijs landprogramma p.p. € 1295,–
Op de derde dag starten wij het het serieuze wandelwerk. We vertrekken vroeg in de ochtend. Het is circa een uurtje rijden naar onze start locatie, Hoya de la Mora, op 2500 meter. Vanaf hier starten wij onze klim naar de Pico Veleta, op 3400 meter. Are you up for the challenge? Deze tocht is een prachtige wandel uitdaging en puur genieten. Het is tevens een mooie voorbereiding op de hoogste berg van het vasteland van Andalusië, de Mulhacén die wij later in de week op het programma hebben. Geniet van de rust, de schitterende vergezichten, de adembenemende natuur en de oorverdovende stilte.