Argentinië-Patagonië

Rondreis Argentinië-Patagonië 1 december 2022

De Spanjaarden noemden het ooit ‘Het Land van Zilver’ maar voor de reiziger is het een land met gouden mogelijkheden. Op onze rondreis Argentinië-Patagonië zie je de vele spectaculaire landschappen en natuurfenomenen die dit land herbergen, zijn slechts het spreekwoordelijke topje van de ijsberg.
Het zuiden, beter bekend als Patagonië is één van de meest ongerepte natuurgebieden op deze aarde. Hier kom je oog in oog met zeeolifanten, pinguïns, walvissen en guanaco’s. Het Zuid-Amerikaanse landschap is nog altijd woest en verlaten. In Patagonië word je overdonderd door de overweldigende natuur, de gletsjers, de azuurblauwe meren, de besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende rotspieken.

Dag 1: Aankomst in Buenos Aires

Welkom in Buenos Aires. Vandaag komen jullie aan op Ezeiza International Airport van Buenos Aires. Onze  vertegenwoordiger en chauffeur verwelkomen jullie en brengen jullie naar het hotel Loi Suites Esmeralda. Onderweg krijgen jullie informatie over de schitterende rondreis die jullie de komende weken gaan maken.

Dag 2: Buenos Aires

Vandaag bezoeken wij alle belangrijkste en mooiste spots van deze spectaculaire stad, Buenos Aires. Van May Square naar de oudste buurt van de stad, San Telmo. Voel en leef de originele Tango in de buurt van La Boca. We lopen langs Caminito Street om de dansers te bewonderen. Van Madero Port, door de Retiro ‘barrio’ naar Palermo om uiteindelijk  te eindigen bij de begraafplaats, Recoleta begraafplaats, waar Evita Peron begraven ligt. Ter afsluiting gaan wij heerlijk op zijn Argentijns dineren met een ‘Asado Experience’ bij Fogón.

Dag 3+4: Iguazu watervallen

Vandaag vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Iguazu. Hier bezoeken we de volgende dag, één van de zeven wereldwonderen; het Foz Iguazu Nationaal Park, het Braziliaans Nationaal park. Vanaf hier hebben we de beste uitzichten over de schitterende watervallen aan de Argentijnse kant. Natuurlijk mag een bezoek aan de spectaculaire ‘Devils Throat’ waterval niet ontbreken. Het park werd in 1984 uitgeroepen tot werelderfgoed en is rijk aan flora en fauna. Je vindt hier schitterend gekleurde vlinders en vogels. Met motorboten gaan we 6 kilometer, waarvan 2 kilometer over snelle rivieren, door de Iguazu Canyon. A once in a lifetime experience. Let op: het bootdeel is collectief, dus geen privé tour. We logeren in het het El Pueblito hotel en voor de liefhebbers sluiten de dag af met een Argentijns ‘diner, wijn en cocktail experience’. Laat je verrassen door de ‘Argentinian way of life’ (let op; niet inclusief).

Dag 5: Salta

Voor vandaag staat Salta op het programma. Wij vliegen met een binnenlandse vlucht naar de provincie hoofdstad in het bergachtige deel van Noordwest Argentinië. Salta staat bekend om haar Spaans koloniale architectuur en Indiaans erfgoed. We logeren in Incay hotel Salta.

Rondreis Argentinië-Patagonië

Dag 6: Salinas Grandes, San Antonio de los Cobres

We vertrekken vroeg in de ochtend naar de Salinas Grandes, de grote zoutvelden van Jujuy, en volgen de sporen van de beroemde ‘trein van de wolken’ door het kleurrijke Quebrada del Toro. Geniet van de spectaculaire schoonheid van een veranderende natuur naarmate we klimmen tot 4000 meter. Vervolgens reizen we naar de Santa Rosa de Tastil waar we een mooie wandeling kunnen maken door Inca ruines. Na een lunch in San Antonio de los Cobres (3,776 m) vervolgen we onze reis naar de Salinas Grandes, de schitterende zoutvelden die aandoen als een sneeuwgebied op een wintersportplaats.

Na dit bezoek dalen we langs de imposante Cuesta de Lipan (4170m) naar Purmamarca, wat zich kenmerkt door haar schitterend gekleurde bergen en de Paseo de los Colorados (wandeling door de gekleurde bergen). We overnachten in hotel Los Colorados.

Day 7: Quebrada De Humahuaca

We starten in Jujuy en nemen route negen langs de stadjes, Yala, Lozano en Volcán. Uiteindelijk reizen we door naar Humahuaco, een stadje rijk aan historie waar we tevens de lunch kunnen gebruiken. Na dit bezoek waar gidsen ons vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden van deze bijzondere plek, vervolgen wij onze reis naar Tilcara. We logeren in Las Terrazas de Tilcara.

Rondreis Argentinië-Patagonië

Dag 8: Salta

Vandaag reizen we weer terug door Quebrada de Humahuaca terug naar Salta waar we overnachten in Incay hotel Salta.

Dag 9: Vuelta de las Valles Circuit

Na het ontbijt vervolgen wij onze reis door de Lerma vallei naar ‘El Carril’. We reizen langs de Quebrada de Escoipe. Je kunt genieten van schitterende panoramische landschappen tijdens onze klim naar de Cuesta del Obispo. Reizend door het Cardones Nationaal Park, komen we bij een oud stadje, Cachi, een prachtig, pittoresk dorp in de Calchaque Vallei. Een mooie authentieke plek waar de tradities en mythes nog intact zijn. Leuk om te bezoeken is het archeologisch museum en de bekende kerk van Cachi. We overnachten in hotel ACA Hosteria.

Rondreis Argentinië-Patagonië

Dag 10: Molinos and Cafayate

We vervolgen via de nationale route veertig naar onze eindbestemming Cafayate. Deze plek staat bekend als een uitgebreid wijngebied maar ook om haar cultuur. Onderweg bezoeken we de plaatsjes Seclantes, Molinos, Angastaco, San Carlos en Animana. Op het programma staat tevens een bezoekje aan de wijnmakerij, Estancia Colomé.  We overnachten in het hotel Asturias.

Dag 11: Cafayate – Salta

We reizen terug via Las Conchas Gorge naar Salta. Geniet van de verschillende rotsformaties waarvan de vorm, dankzij wind en water erosie is ontstaan. De meest bijzondere hebben zelfs een naam gekregen: de Monk, the Toad, Devil’s Troat en the Castle. We logeren in Incay hotel Salta.

Dag 12: Mendoza

We nemen een binnenlandse vlucht naar Mendoza. Mendoza is een stad in de Argentijnse Cuyo regio en gelegen in het hart van de Argentijnse wijn regio. De streek staat bekend om haar heerlijke Malbecs en andere mooie, rode wijnen. Veel bodegas bieden hier wijnproeverijen en tours aan. We logeren in hotel Amerian Mendoza.

Rondreis Argentinië-Patagonië

Dag 13:  Wijn proeverijen in Lujan de Cuyo

Deze dag staat in het teken van wijnproeverijen in Lujan de Cuyo, het land van de Malbec.  We reizen door de schitterende omgeving en bezoeken een aantal van de bekendste wijnmakerijen, waar we uiteraard ook wat wijnproeverijtjes zullen doen. We gebruiken tevens een zevengangen lunch vergezeld van heerlijke bijpassende wijnen. Deze lunch is inclusief. We logeren wederom in het Amerian Mendoza hotel.

Dag 14: El Calafate (Patagonië)

We reizen van het ene hoogtepunt naar het andere en vervolgen onze reis naar Patagonië. We nemen een binnenlandse vlucht naar El Calafate. El Calafate doet aan als een wintersport-plaats en is gelegen aan de rand van het Zuidelijk Patagonië IJsveld in de Argentijnse provincie Santa Cruz.

Calafate wordt omgeven door bergen, steppen, bossen, meren en gletsjers. Het staat bekend om het Los Glaciares Nationale Park waar je de massieve en bekende Perito Moreno gletsjer vindt. De altijd verschuivende ijsplateaus zijn populair voor hiken en sightseeing. We logeren in het Sierra Nevada El Calafate Hotel.

Dag 15: Perito Moreno, zeesafari

Na het ontbijt gaan we naar Los Glaciares National Park. In het park, vervolgen wij naar de “Curva de los Suspiros” waar we een eerste blik kunnen werpen op de majestueuze gletsjer, Perito Moreno. Bij de pier van Bajo Las Sombras, gaan we aan boord om via het water naar de zuidkant van de gletsjer te gaan. Hier kunnen we de gletsjer en haar vele balkons aanschouwen. De gids vertelt in de tussentijd over de flora en fauna en het ontstaan van de gletsjers. Je hebt lekker vrije tijd om te genieten van de unieke omgeving. Wij logeren wederom  in het Sierra Nevada Hotel. Let op: dit is geen privé tour maar collectief

Dag 16: Puerto Madryn

Voor vandaag staat Puerto Madryn op het programma. We vliegen hier naar toe met een binnenlandse vlucht. Puerto Madryn is een Argentijnse stad aan de Noordelijke kust van Patagonië. Het heeft zandstranden en een mooie promenade aan de Golfo Nuevo Bay. Het staat bekend om zeedieren als walvissen, zeeleeuwen en zeeolifanten. We logeren in hotel Piren Puerto Madryn.

Dag 17: Valdes Peninsula and San Lorenzo Estancia

Wij vertrekken vroeg om een bezoek te brengen aan Peninsula Valdes, het Patagonië natuurreservaat aan de kust van Argentinië. We maken een stop bij de San Lorenzo Estancia, waar we lekker gaan genieten van een lunch waar Patagonisch lam geserveerd wordt, een typisch gerecht in Patagonië. Na de lunch bezoeken wij een kolonie van meer dan 500.000 pinguins, ongeveer zeven kilometer van de Estancia.

Vervolgens reizen we door naar het noordelijke punt waar we zeehonden en zeeleeuwen kunnen zien. Tijdens deze excursie loop je kans om een grote diversiteit aan dieren tegen te komen. Geniet van deze lange maar bijzondere tour.

Day 18: Buenos Aires

Welcome back to Buenos Aires. We nemen weer een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad waar we onze slotavond afsluiten met de Tango. We hebben een fantastische Querandi Tango Show gereserveerd. Onder het genot van een heerlijk gourmet diner gaan we genieten van deze bijzondere dans; de Tango. Puur genieten van de gepassioneerde muziek waarop gedanst wordt door de beste dansers van Buenos Aires. We overnachten in hotel Huinid Obelisco.

Dag 19: Vrije dag in Buenos Aires

De laatste dag vrije tijd om de laatste plekken in Buenos Aires te bezoeken, te relaxen of misschien nog wat souvenirtjes te kopen. Nagenieten van de mooie herinneringen die je hebt gemaakt op de fantastische plekken in dit schitterende, immens grote land.

Dag 20: Vertrek Buenos Aires

Vandaag vertrekken wij weer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires, Pistarini International Airport, waar we aansluitend terugvliegen naar huis.

Dag 21: Aankomst

Reissom landprogramma per persoon:               € 4695,–       

NB. Dit aanbod is onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Inclusief

 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Binnenlandse vluchten zoals benoemd in het programma
 • Privé transfers van iedere luchthaven naar hotel
 • Privé transfer van hotel naar iedere luchthaven
 • Transport (o.b.v. het aantal deelnemers bieden wij passend transport)
 • Alle tours (soms privé/soms gedeeld) en (groeps)excursies zoals benoemd in het programma
 • Collectieve boot tour bij Iguazo
 • Groepsexcursie Perito Moreno
 • Tickets voor de nationale parken
 • Maaltijden die benoemd zijn in het programma
 • 24/7 Lokale vertegenwoordiging
 • Engels-Spaans sprekende gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

 • Intercontinentale vliegticket
 • Mini-ice trekking op de Perito Moreno gletsjer
 • Fooien
 • Maaltijden die niet benoemd zijn

Het is tevens mogelijk om ipv de bootsafari een mini ice trekking op de gletser Perito Moreno te maken. De meerprijs hiervoor is € 100,–

Wil je meer weten over de mini-ice trekking. Laat het ons weten