‘De kinderarts belde en toen wist ik genoeg. Aan het einde van de ochtend werd het vermoeden bevestigd. Onze dochter Angie van 3 jaar heeft acute lymfatische leukemie. Ons leven stond letterlijk stil, ik had geen leven’, aldus de alleenstaande moeder van Angie.

Nachtmerrie

De nachtmerrie van iedere ouder. Het idee dat je, samen met je kind, de hoofdrol in zo’n boze droom speelt. Het zal je gebeuren dat je moet horen dat je kind kanker heeft.
Toch worden dagelijks levens van ouders, compleet op zijn kop gezet door het vernietigende nieuws dat hun kind een levensbedreigende ziekte heeft. Elke dag sterven er drie kinderen aan kanker.
Zelf heb ik drie prachtige kinderen, jongens van 24, 23 en 19. Het valt vaak niet mee om hen te zien vallen en ook weer te zien opkrabbelen. Je wilt als ouder alles doen om hen pijn en verdriet te besparen. We herkennen het denk ik allemaal wel. Het liefst neem je hun pijn over omdat er geen groter verdriet is als dat van je kind.

Machteloos

Je accepteert dat je soms machteloos bent en vertrouwt op de wetenschap dat ze de wijze lessen nodig hebben op de rest van hun reis door het leven. Dat het ergens goed voor is. Maar wat nu als je niet meer zeker bent van de ‘rest van zijn leven’. Ondenkbaar toch? Tóch overkomt het dagelijks ouders zoals jij en ik.

KIKA

Om deze vreselijke ziekte bij kinderen te lijf te gaan zet de organisatie KIKA (kinderen kankervrij) zich in. Wat doet KIKA: KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Momenteel geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage minimaal te verhogen naar 95%. Ik wil graag helpen om dit doel te bereiken. Help je mij mee?

Marathon

Hoe ik dat wil doen: In november 2018 liep ik mijn eerste 10 kilometer, afgelopen november mijn eerste halve marathon, beide in Havana.
Op 1 november aanstaande ga ik de hele marathon van New York lopen. Je raadt het al, ik wil deze enige marathon die ik ooit in mijn leven ga lopen niet alleen voor mij bijzonder maken maar ook vooral voor de ouders van kinderen met kanker en hun kinderen. Hiervoor heb ik mij verbonden aan KIKA en beloofd om 6000 euro of meer aan sponsorgeld binnen te halen.

Broadway Big Apple Bingo

Ivm Corona is de bingo uitgesteld. Wij komen hopelijk binnenkort met een nieuwe datum. 

Om het eerste geld op de teller te krijgen, organiseer ik een spectaculaire Broadway Big Apple Bingo. Ik kan dit niet alleen en daarom hoop ik dat je me mee wilt helpen.
Dit kan op veel manieren:
• Een mooie prijs beschikbaar stellen
• Een mooi bedrag doneren (groot of klein, alles is welkom)
https://www.runforkikamarathon.nl/claudia-bottinga-new-york-2020
• Helpen met hand- en spandiensten
• Reclame maken voor de bingo zodat er zoveel mogelijk mensen komen
• Suggesties en ideeën voor andere mooie acties
Kaarten bestellen voor deze superleuke de Broadway Big Apple Bingo.
https://www.ticketkantoor.nl/shop/broadwaybigapple

Heel hartelijk dank voor je hulp!

Hartelijke groet,

Claudia Bottinga