Creëer je eigen werkelijkheid

Soms krijg ik de vraag hoe ik het leven kan leven zoals ik het doe.Vaak op reis, nieuwe plekjes ontdekken, mooie dingen doen met vrienden: kortom genieten van het leven. Zoals ik het zelf altijd zeg: leven zoals het leven bedoeld is. 

Ik bedoel daarmee niet dat mijn leven over rozen is gegaan. Integendeel, ik heb beslist ook mijn moeilijke tijden (gekend). En toch……. hebben al deze lastige, moeilijke periodes mij altijd prachtige en mooie dingen gebracht. ‘Geen toppen zonder de dalen’! Dát is het leven, volop genieten van de toppen zoals je ook de somberheid van de dalen hebt ondergaan.‘Als ik eerst dit maar achter de rug heb, dan begin ik….. ‘ ; ‘ik wil eerst in rustiger vaarwater komen voordat ik beslissingen neem’; ik dacht dat ik het allemaal had gehad en toen overkwam mij dat ineens’; ‘ik ben nu eenmaal zo’; ‘waarom ik?’; ‘waarom overkomt mij dit altijd’……….. 

Als je je ‘schuldig’ maakt aan één van deze uitspraken, realiseer je dan dat er nooit een morgen komt. Het is namelijk altijd NU! Weet ook dat je zelf kunt kiezen, hoe je om wilt gaan met alles wat je ‘overkomt’.Ik vertrouw op mijn gevoel omdat ik altijd weer ervaar dat dát hetgeen is wat mij brengt naar waar ik wil komen en verder. 

Het antwoord op de vraag waarom ik het leven kan leven zoals ik het leef, is simpel: ik leef het vandaag en koester de ‘dingen’ die er werkelijk toe doen. Vandaag leven, betekent voor mij ook vandaag doen. Het is namelijk alleen maar vandaag, iedere dag weer. 

dd 03.04.16 Claudia Bottinga