Cuba compleet met prive chauffeur

Cuba compleet met privé chauffeur

Een complete rondreis door het altijd mooie Cuba. Je begint in het authentieke Havana waarbij je, door de tabaksplantages, naar het prachtige dorpje Viñales reist. Je doet het wonderschone Unesco stadje, Trinidad, aan waarna je door reist naar de Sierra Maestra waar Fidel Castro destijds de revolutie voorbereidde. Uiteindelijk kom je op deze reis in de 2e hoofdstad van Cuba, Santiago de Cuba. Je krijgt tijdens deze reis een volledige indruk van alle mooie plekjes die dit land te bieden heeft. Kennismaken met onze chauffeurs: klik hier

Dag 1 t/m 4: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Na heerlijk bij te komen van jullie reis, kunnen jullie de volgende dag met onze gids door het oude Havana. Hij laat jullie op een inspirerende manier Havana zien. In overleg kan hij jullie meenemen naar alle bezienswaardigheden. Een sigarenfabriek, het oude stadscentrum, Vedado, de grootste begraafplaats ter wereld, zijn aanraders. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad.

Dag 5+6: Maria la Gorda

Vandaag haalt jullie privé chauffeur jullie op en reizen jullie van Havana naar Maria la Gorda. Vandaag gaan jullie, langs allerlei tabaksvelden en suikerrietplantages, naar het meest westelijke punt van het eiland. Hier vinden jullie het paradijselijke strand van Maria La Gorda.

Jullie verblijven in hotel Maria La Gorda, De accommodatie is vernoemd naar ‘Mollige Maria’ een inheemse Venezolaanse vrouw die – volgens de legende – werd ontvoerd door piraten en achtergelaten in dit afgelegen deel van Cuba. Jullie kunnen kiezen kiezen voor een snorkeltrip in de Caribische zee, waar je spectaculaire zeedieren en koraal tegen kunt komen. Hier is het tevens mogelijk om duik arrangementen te boeken.

Dag 7+8: Viñales

Jullie reizen vandaag door naar Viñales, waar jullie verblijven in een mooie casa midden in het centrum van dit mooie dorpje. Deze dagen kunnen jullie van de gelegenheid gebruik maken om de schitterende omgeving te verkennen. De Viñales-vallei biedt een spectaculair schouwspel van unieke rotsachtige heuvels (mojotes) en talrijke unieke grot formaties. We raden jullie aan een bezoek te brengen aan één van de tabaksplantages waardoor deze regio bekend is geworden. De indrukwekkende grot Cueva del Indio.

Dag 9+10: Soroa-Las Terrazas

Las Terrazas, is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied, Sierra del Rosario, een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Jullie verblijven in een eenvoudige casa in Soroa.

Dag 11+12: Playa Larga/Varkensbaai

De Varkensbaai, Bahía de Cochinos, is wereldberoemd en heeft de beste stranden van de Caribische kust. Doordat het koraalrif ook uitstekend is, biedt het mooie duikmogelijkheden. De vegetatie houdt pas op bij zee, wat surrealistische beelden kan opleveren met de kleuren van het water dat uitmondt in de zee. Jullie logeren in een mooie casa particular.

Dag 13: Trinidad

Jullie reizen vandaag via Cienfuegos naar Trinidad. Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. De trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard.

Jullie eindbestemming is Trinidad waar jullie een mooie casa particular logeren, in het oude centrum van dit mooie stadje. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van klei en kleurrijke huizen. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden.

Dag 14 en 15: Trinidad

Wat erg leuk is, is om een zogenaamde bici-tour te doen. Deze geeft een realistisch beeld van het dagelijks leven van de lokale bevolking. Jullie worden meegenomen door de levendige buitenwijken van Trinidad en je rijdt langs scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, wasserij, de lokale verkooppunten van vers fruit en rietsuikerlimonade, keramiekwerkplaats en nog veel meer. Ook kun je bijvoorbeeld de Topes de Collantes bezoeken en een prachtige wandeling naar de diverse watervallen maken. Ook het strand, Playa d’Ancon is zeker de moeite van een bezoek waard.

Dag 16: Sancti Spiritus

De charmante stad Sancti Spiritus, betekent letterlijk ‘heilige geest’ en heeft een koloniale oorsprong. Dit is te zien in de sfeer, gebouwen en het doolhof van nauwe straatjes. Even terug in de tijd dus. Het plaatsje wordt niet zoveel bezocht als bijv. Trinidad en dat maakt het wellicht een des te leukere bestemming om naar toe te gaan. De voornaamste bezienswaardigheid, naast de prachtige koloniale huizen en straatjes, is de tweehonderd jaar oude terracotta Yayabo-brug die de nieuwe stad met het oude koloniale centrum verbindt.

Dag 17: Camaguey

De volgende bestemming is Camagüey. Gedurende een wandeltocht door de kronkelige straten van de stad kunnen jullie genieten van de vele bezienswaardigheden. Hiertoe behoort het Teatro Principal, dat haar deuren in 1859 voor het eerst opende en is herbouwd na een verwoestende brand in 1926. Dit gebouw is de thuishaven van het ballet van Camagüey, één van Latijns-Amerika’s meest vooraanstaande dansgroepen.

Dag 18+19: Bayamo

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Bayamo. Onderweg naar, of vanaf Bayamo, kun je het prachtige landschap van de Sierra Maestra bezoeken. Een regio die bekend staat om haar bergachtige landschap en donkere bossen. Erg leuk om te bezoeken is het voormalige hoofdkwartier, La Comandancia de la Plata, van Fidel Castro en zijn rebellen. Bayamo is in 1513 gesticht en is de op één na oudste stad van Cuba. Het is de hoofdstad van de provincie Granma en wordt beschouwd als de bakermat van het nationalisme en de geboorteplaats van de politieke revolutie. Het centrum van de stad is relatief modern, aangezien de inwoners van Bayamo de stad in 1869 in brand hebben gestoken om te voorkomen dat ze in handen van de Spanjaarden zou vallen.

Dag 20 t/m 22: Santiago de Cuba

Vandaag reizen jullie verder van Bayamo naar Santiago de Cuba. Santiago de Cuba is misschien wel de meest Afrikaanse, muzikale en hartstochtelijke stad van Cuba. Verschillende musea, fantastische monumenten en een indrukwekkende begraafplaats behoren tot de ontelbare bezienswaardigheden van de stad. We raden jullie aan om een bezoek te brengen aan het vakkundig gerestaureerde Castillo del Morro, een 17e eeuws kasteel waarin rebellen gevangen werden gehouden ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog en Museum Moncada, voormalige barakken uit de 19e eeuw die tegenwoordig een basisschool en een informatief museum over Cubaanse geschiedenis huisvesten. Jullie logeren in een prachtige casa particular, midden in het centrum van Santiago.

Dag 23: Holguín

Vandaag reizen jullie naar Holguín. Columbus doolde hier in de buurt rond in 1492, maar het was pas in 1545 dat Holguin Stad officieel werd gesticht en haar naam kreeg. Holguin is een levendige, maar toch gemakkelijk handelbare stad die ook wel de “Stad van de Parken” wordt genoemd. Het belangrijkste park is Parque Calixto García, dat dient als ontmoetingsplaats voor alle “Holguineros”. Het is omringd door de belangrijkste historische gebouwen van de stad, die nu omgevormd zijn tot bioscopen, theaters, musea, galeries, kunstcentra en dergelijke. Het dient als decor voor allerlei lokale activiteiten, beurzen, festivals en carnavalsfeesten.

Dag 24+25: Gibara

Na het ontbijt hebben jullie een kort ritje naar het lieflijke plaatsje Gibara. Het plaatsje wordt ook wel Villa Blanca genoemd, het witte stadje. Naast prachtige architectuur staat het dorpje voornamelijk bekend om de prachtige lieve mensen die behulpzaam en gastvrij zijn en vooral trots op hun dorp.

Dag 26: Holguin – Havana

Vandaag een korte tocht terug naar de luchthaven van Holguin waar jullie afscheid nemen van jullie chauffeur en terugvliegen naar Havana waar jullie nog één nachtje overnachten.

Dag 27: Havana luchthaven

Vandaag haalt onze chauffeur jullie op om jullie naar de luchthaven van Havana te brengen vanwaar jullie weer terug vliegen naar Amsterdam.

Dag 28: Aankomst Amsterdam