Cuba proeverij met prive chauffeur

Cuba proeverij met privé chauffeur

Deze superleuke reis brengt je naar de meest bezienswaardige plekjes op Cuba en geeft je een mooie impressie van de natuur en cultuur van die prachtige land. De oldtimer chevrolets en lada’s die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land, vormen een uniek straatbeeld. Tot slot kun je nog lekker nagenieten op het strand van het mooie authentieke Las Brujas. Kennismaken met onze chauffeurs: klik hier

Dag 1: Amsterdam – Havana

Vandaag komen jullie aan op de luchthaven van Havana, één van de oudste en meest schilderachtige steden van het westelijk halfrond. Jullie worden door onze vertegenwoordiger naar het oude centrum gebracht waar jullie verblijven in een mooie casa particular.

Dag 2+3: Havana

’s Ochtends kunnen jullie het oude centrum verkennen, jullie kunnen wandelen langs de prachtige architectuur en fascinerende geschiedenis. Eventueel kunnen jullie onze gids inhuren voor sightseeing in la Habana Vieja (het oude centrum van Havana) en/of de hop on- hop off bus van Havana nemen om zo ook andere delen van Havana te zien zoals bijvoorbeeld Vedado of Miramar. Wat erg leuk is om te doen is om een wandeling te maken over de Malecón, de 7 kilometer lange, beroemde boulevard. Met name ’s avonds is dit de ontmoetingsplek voor Cubanen.

Dag 4+5 Viñales

Vandaag reizen jullie door naar de Viñales Vallei. De omgeving is prachtig en wordt gevormd door bizar gevormde kalkheuvels (mojotes), tabaksplantages en grotten (bijv. de indrukwekkende grot Cueva del Indio). Het dorpsstraatbeeld kent lage houten huizen met veranda’s.
Wat zeker leuk is om te doen, is een fietstocht waarbij jullie langs tabaksplantages en kalkstenen kliffen fietsen. Onderweg kunnen jullie de spectaculaire en wereldberoemde ‘Mojotes’ bewonderen. Ook kunnen jullie in plaats daarvan te paard de omgeving te verkennen. Een aanrader overigens. Jullie verblijven hier in een prachtige casa particular.

Dag 6: Cienfuegos

Vandaag rijden jullie door naar de volgende bestemming, Cienfuegos, dat met zijn kenmerkende Franse flair één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland is. Het overgrote deel van het koloniale centrum is gerenoveerd en heeft vele architecturale schatten. De stad is in 1540 door Diego Velázquez gesticht, en door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Jullie logeren in een mooie casa.

Dag 7+8+9: Trinidad

De eindbestemming voor vandaag is Trinidad. Je kunt een mooie wandeltocht door de stad maken, met de straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden. ’s Avonds moeten jullie beslist het openlucht Casa de la Mùsica van Trinidad bezoeken. Het ontmoetingspunt voor lokale bevolking en toeristen. Hier speelt iedere avond swingende live muziek. Jullie verblijven in een prachtige casa particular in het oude centrum van dit mooie stadje.

Ook hier is er een mogelijkheid om paard te rijden door de Valles de los Ingenios, de suikerrietplantages. Wat ook leuk is om een bezoek aan azuurblauwe wateren van Playa Ancón te brengen. Dit strandje ligt op slechts 12 km van het stadscentrum. Dit kleine strandje aan de Caribische zee is zeker een aanrader om te bezoeken. Jullie verblijven wederom in dezelfde casa particular.

Dag 10: Sancti Spiritus

De charmante stad Sancti Spiritus, betekent letterlijk ‘heilige geest’ en heeft een koloniale oorsprong. Dit is te zien aan de sfeer, gebouwen en het doolhof van nauwe straatjes. Even terug in de tijd dus. Het plaatsje wordt niet zoveel bezocht als bijv. Trinidad en dat maakt het wellicht een des te leukere bestemming om naar toe te gaan.

De voornaamste bezienswaardigheid, naast de prachtige koloniale huizen en straatjes, is de tweehonderd jaar oude terracotta Yayabo-brug die de nieuwe stad met het oude koloniale centrum verbindt. Jullie logeren wederom in een leuk boutique hotelletje, Encanto Don Florencio.

Dag 11: Santa Clara

De volgende bestemming is Santa Clara, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator van het land. Wij hebben ook hier een prachtige casa particular voor jullie geselecteerd.

Dag 12+13: Varadero

Voor vandaag staat de badplaats, Varadero op het programma. Eenmaal aangekomen nemen jullie afscheid van onze chauffeur en gaan jullie lekker genieten van het idyllische kustlandschap Playa Azul met haar adembenemende stranden, palmbomen en kristalhelder water. Jullie logeren wederom in een mooie casa particular.
NB. Het is ook mogelijk om in een mooi 4 of 5 sterrenresort te logeren. Onze keuzes: Iberostar Varadero (5, het Bella Costa (4) of het Starfish Varadero (4*). Dit is tegen een meerprijs.

Dag 14: Havana luchthaven

Vandaag hebben wij een privé transfer voor jullie geregeld naar de luchthaven van Havana. Aansluitend vliegen jullie terug naar Amsterdam

Dag 15: Aankomst Amsterdam