Cuba totaal met prive chauffeur

Cuba totaal met privé-chauffeur

Op deze rondreis Cuba totaal met een privé chauffeur bezoek je alle hoogtepunten van dit bijzondere land. Na de prachtige hoofdstad Havana, bezoek je de bergachtige landschappen van Topes Collantes en Sierra Maestra. Geniet van de mooie watervallen, prachtige strandjes en unieke plekjes die getuigen van een roerige geschiedenis en de Spaanse koloniale tijd.

Overnachten doe je bij de Cubanen thuis in de zogenaamde casas particulares, particuliere woningen; een fantastische belevenis en op die manier kom je echt in aanraking met de Cubaanse cultuur en traditie. Onze casas zijn met zorg en persoonlijke aandacht geselecteerd. Je reist met een privé chauffeur over Cuba. Hij kent de routes op zijn duimpje en weet je alle mooie plekjes aan te wijzen. Bovendien rijdt hij op een comfortabele manier, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je veiligheid. Kennismaken met onze chauffeurs: klik hier.

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van hoe de reis verloopt. We verklappen natuurlijk niet al het moois dat je gaat zien. Daarvoor moet je toch echt zelf het vliegtuig naar Cuba pakken. Benieuwd geworden naar dit unieke avontuur? Neem contact met ons voor meer informatie of een scherpe offerte.

Overzicht van de reis

Dag 1: Aankomst in Havana

Vandaag komen jullie aan op de luchthaven van Havana waar onze chauffeur jullie naar een prachtige casa particular brengt in Havana. Vanaf hier begint deze mooie rondreis door dit heerlijke land!!

Dag 2+3: Havana

Deze dagen kunnen jullie gebruiken om Oud Havana (La Habana Vieja) te ontdekken, de prachtige musea te bezoeken, de grootste begraafplaats ter wereld en al het andere wat herinnert aan de rijke geschiedenis van dit heerlijke land. Een aanrader is om onze gids in te huren om je alle mooie plekjes te laten zien.

Dag 4: Viñales

Vandaag worden jullie opgehaald door onze chauffeur om door te reizen naar Viñales. De tocht is niet heel erg lang. Viñales ligt in een prachtig natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben.

Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. De beste manier om dit landschap te verkennen is lopend, per fiets of op een paard.

Dag 5+6+7 Trinidad

Vandaag vertrekken jullie vroeg via het plaatsje Cienfuegos naar Trinidad. Ondanks de wat langere afstand is deze tocht prima te doen omdat het grootste deel autopista is. Cienfuegos, is met haar kenmerkende Franse flair één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland. Wellicht ook een leuke plek om een late lunch te genieten. Het overgrote deel van het koloniale centrum is gerenoveerd en heeft vele architecturale schatten. Aan het einde van de middag komen jullie aan in Trinidad. De stad is in 1540 door Diego Velázquez gesticht, en door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen.

Ook hier hebben wij de beste casa particular geselecteerd, in het hartje centrum van Trinidad. Bijzonder aan de huizen zijn de rejas, prachtig traliewerk voor de hoge kozijnen en deuren, die uit hout of ijzer gemaakt zijn en fraai zijn versierd. Rond het rustieke centrale plein staan koloniale woonhuizen, waarvan de meeste nu musea zijn. Vlakbij bevindt zich het Casa de La Música, place to be voor de salsa en muziekliefhebbers. Zowel overdag als ’s avonds kun je hier heerlijk vertoeven onder het genot van een Mojito of Cuba Libre en swingende muziek.

Stap terug in koloniale tijden gedurende het ronddwalen door de koloniale buurt, met haar straten van klei en kleurrijke huizen. In het nabij gelegen Valle de los Ingenios zie je te midden van suikerrietvelden de oude suikerfabrieken. Uiteraard mag een bezoek aan een sigarenfabriek niet ontbreken. Net buiten Trinidad ligt het Caribische strandje Ancon, dat geschikt is om te luieren en te zwemmen.

Dag 8: Via Santa Clara naar Remedios

Vandaag reizen jullie op Cuba met je privé chauffeur via Santa Clara naar het prachtige authentieke plaatsje Remedios. Santa Clara is een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en is beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette Ché de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista. Dit betekende het einde van de greep van deze dictator.

Uiteraard is een bezoek mausoleum ter ere van Ché als ook het museum wat er inpandig naast zit, beslist de moeite van een bezoekje waard om daarna nog een kort stukje door te rijden naar Remedios waar jullie de nacht doorbrengen in een mooie koloniale casa particular.Remedios is een prachtig stadje met ongeveer 30.000 inwoners en bezit nog een aantal voorbeelden van 17de eeuwse Spaanse architectuur die je tijdens een wandeling tegenkomt. In 1980 werd het centrum van de stad uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument.

Dag 9: Camaguey

De volgende bestemming is Camaguey. Gedurende een wandeltocht door de kronkelige straten van de stad kunnen jullie genieten van de vele bezienswaardig-heden. Hiertoe behoort het Teatro Principal, dat haar deuren in 1859 voor het eerst opende en is herbouwd na een verwoestende brand in 1926. Dit gebouw is de thuishaven van het ballet van Camaguey, één van Latijns-Amerika’s meest vooraanstaande dansgroepen. Jullie verblijven in een mooie casa in het centrum van de stad op een steenworp afstand van de Casa de la Trova.

Dag 10: Bayamo/Sierra Maestra

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Bayamo. Onderweg naar, of vanaf Bayamo, kun je het prachtige landschap van de Sierra Maestra bezoeken. Een regio die bekend staat om haar bergachtige landschap en donkere bossen. Erg leuk om te bezoeken is het voormalige hoofdkwartier, La Comandancia de la Plata, van Fidel Castro en zijn rebellen.

Bayamo is in 1513 gesticht en is de op één na oudste stad van Cuba. Het is de hoofdstad van de provincie Granma en wordt beschouwd als de bakermat van het nationalisme en de geboorteplaats van de politieke revolutie. Het centrum van de stad is relatief modern, aangezien de inwoners van Bayamo de stad in 1869 in brand hebben gestoken om te voorkomen dat ze in handen van de Spanjaarden zou vallen. Jullie overnachten in een eenvoudige casa particular.

Dag 11+12: Baracoa

Vandaag reizen jullie door naar het heerlijke Baracoa, dit gedeelte van de reis voert je naar de provincie Guantánamo. Een prachtige tocht met supermooie foto momentjes. Baracoa is de fantasie van elke reiziger. De plaats heeft bergen (El Yunque is een 575 meter hoge tafelberg die het landschap domineert), kristalheldere rivieren, watervallen en prachtige stranden, waaronder Playa Maguana en Playa Nibujón. Vanwege haar afzondering heeft Baracoa haar eigen unieke identiteit behouden.

Als ’s avonds de muzikanten beginnen te spelen, en de openbare tv aangaat op het plein, weet je weer dat je in Cuba bent. Hier moet je zijn om te eten en drinken, muziek te luisteren en natuurlijk te dansen. Jullie logeren in een mooie koloniale casa vlakbij de boulevard van Baracoa.

In de loop van deze dagen hebben jullie de mogelijkheid, om deze romantische stad te ontdekken en heerlijk te genieten. Hoogst interessant is Catedral de Nuestra Señora de Asución. Je kunt hier het Cruz de Parra bezichtigen, een houten kruis dat door Christopher Columbus is meegenomen naar Cuba. Je kunt ook kiezen voor een toer in de omgeving en een boottocht in een ‘cayuco’, de traditionele boot van de oorspronkelijke indianen, op Cuba’s diepste rivier, de Río Toa. Natuurlijk kun je ook lekker een paar stranddagen inlassen en lekker relaxen.

Dag 13+14+15: Santiago de Cuba

De volgende etappe van je reis voert je door het prachtige landschap naar Santiago de Cuba, de informele hoofdstad van Cuba. Bij aankomst nemen jullie afscheid van onze chauffeur. Santiago de Cuba is de meest Afrikaanse en muzikale stad van het eiland. In de stad heerst een prikkelende sfeer, aangezien je overal waar je ook gaat of staat hartstochtelijke dansen en bijzondere vieringen aantreft. Santiago is, op Havana na, de grootste stad van Cuba. Jullie verblijven in een mooie casa in het centrum van de stad.

Jullie kunnen een wandeling maken door Santiago de Cuba. Neem een kijkje in het recent gerenoveerde Castillo del Morro, een 17e eeuwse vesting waar rebellen gevangen werden gehouden gedurende de onafhankelijkheidsoorlog, of ga naar het Museum Moncada, een kazerne uit de 19e eeuw die tegenwoordig onderdak biedt aan een opmerkelijk museum over de geschiedenis van Cuba. Deze bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk een bezoekje waard!

Dag 16: Santiago – Havana

Vandaag nemen jullie op eigen gelegenheid een taxi voor een korte ritje naar de luchthaven van Santiago. Vanaf hier vliegen jullie naar Havana. Eenmaal aangekomen worden jullie opgehaald en naar een casa gebracht. Hier overnachten jullie nog één nachtje.

Dag 17: Havana

Het einde van deze prachtige reis is helaas alweer in het zicht. Vandaag haalt onze chauffeur jullie op en brengt jullie naar de luchthaven van Havana

Dag 18: Aankomst