Het lijkt makkelijker dan het is

Vaak realiseren mensen zich niet dat als je naar Cuba gaat, het niet zo eenvoudig is op eigen gelegenheid alles te boeken. Zo lijkt het op het eerste gezicht wel. Een beetje moeizaam i.v.m. het –niet- beschikbare internet maar dan lukt het uiteindelijk toch om te boeken. Wat een onbezorgde vakantie lijkt te worden, blijkt in de praktijk anders.

Geboekte accommodatie niet beschikbaar

Vaak denkt men een leuke accommodatie te boeken die bij aankomst al tien keer verkocht blijkt. Dit wordt je natuurlijk niet verteld. Men brengt je met een excuus van slecht werkend sanitair of een elektriciteitsprobleem naar een andere accommodatie waar men op hun beurt weer commissie over krijgt. Op Cuba is dit een heel gangbaar verdienmodel. Wij hebben goede afspraken met onze accommodatie aanbieders. Een geboekte casa is en blijft dezelfde geboekte casa. Houd men zich niet aan deze afspraak, is onze samenwerking over. Inmiddels doen we overigens met velen al meer dan negen jaar zaken naar volle tevredenheid. Het is duidelijk wat wij verwachten voor onze gasten.

Auto huren op Cuba

Ook een auto huren is een kunst apart. Cuba kent een schaarste aan huurauto’s. Vaak moet je lang wachten tot je uiteindelijk je auto mee krijgt. Zeker een particulier die geboekt heeft en waarschijnlijk geen herhaalbezoeker is, wordt als laatste bediend bij een tekort. Het loont zich namelijk veel meer om de buro’s die regelmatig boeken, het eerst te bedienen

Binnenlandse vluchten op Cuba

De privé persoon die een binnenlandse vlucht heeft geboekt, welke vertraging heeft of erger nog, wordt gecanceld, moet zichzelf redden en wordt veelal pas op de luchthaven geïnformeerd. Wij als reisorganisatie worden echter, zodra de vertraging of annulering bekend is, geïnformeerd zodat wij tijdig maatregelen voor onze gasten kunnen treffen.

Wie helpt je als er wat mis gaat

Eergisteren kreeg ik bericht van onze medewerker in Havana en een sms van onze gasten, die net de vorige dag waren aangekomen. Zij waren hun portemonnee, creditcard en rijbewijs verloren. Stel je voor dat je dit op je eerste dag Cuba, als privé toerist overkomt. Je hebt alles lekker zelf geregeld en dan gebeurt dit. Waar moet je zijn? Wie gaat je helpen? Een auto krijg je op Cuba niet mee zonder rijbewijs. Ook niet als je een kopie mee hebt. Regels zijn regels en ruimte voor flexibiliteit kent men niet in een communistisch systeem. Daarbij moet je nog drie weken vakantie houden; waar haal je geld vandaan zonder creditcard. Gewoon pinnen kan niet op Cuba.

Cuba specialist

Gelukkig hebben wij, gezien onze lange samenwerking op Cuba, de auto voor onze gasten zeker kunnen stellen. We hebben zelfs geld over kunnen boeken naar hen, nadat hun creditcard (die er toch al niet meer was) noodgedwongen geblokkeerd moest worden. Gelukkig kunnen ze, na dit verdrietige begin, toch een fijne vakantie hebben

Vaak staat men er niet bij stil wat de toegevoegde waarde is/kan zijn van een reisspecialist. Met name in een land als Cuba dragen bovenstaande zaken bij aan een onbezorgde vakantie zonder stress en een veilig gevoel dat áls het mis gaat, je op iemand terug kan vallen.

Ga je naar Cuba, doe het dan via de Cuba specialist. We helpen je graag verder.

In juli en augustus hebben we twee mooie groepsreizen wil je ook mee? klik dan hier