Zaterdag, 29 januari 2022

De Cuba specialist

‘Eens kijken hoe mijn con-collega’s dat doen’.

Dat is de reden dat ik me vanmorgen heb aangemeld voor een online presentatie over reizen naar Cuba. De aanbieder is een generalist en verkoopt mooie reizen over de hele wereld.

Omdat ik graag een interactieve online presentatie wil aanbieden, wil ik eens kijken hoe mijn collega’s dit aanbieden. Ze beginnen met een foto presentatie, wat natuurlijk altijd leuk is met zo’n fotogeniek land als Cuba. Een dame vertelt een verhaaltje waarbij de informatie ook gewoon terug te vinden is op hun website. Wat mij betreft niet echt toegevoegde waarde voor vakantiegasten die juist op zoek zijn naar specifieke informatie.

Tijdens de Q&A hoor ik een aantal mensen vertellen dat zij al een reis hadden geboekt naar Cuba bij deze club. Ik houd letterlijk mijn hart vast omdat de informatie die wordt verstrekt veelal onjuist is of onvolledig. Vooral belangrijke zaken als bijvoorbeeld ‘geld’ in het land van bestemming, in dit geval Cuba, kan de reis een behoorlijk stuk duurder maken. En dan heb ik het niet over één euro of honderd euro maar om beduidend hogere bedragen.

Ook op het gebied van communicatie, ook een lastige op Cuba, wordt onvolledige informatie verstrekt. De dame die er zit, heeft geen idee hoe het werkt op Cuba en aan haar antwoorden te beluisteren is ze zelfs nog nooit op Cuba geweest. Haar collega die naast haar zit is er wel al eens geweest en beantwoordt een vraag ‘wat de beste reistijd is voor een fietsvakantie is’ met het voorjaar.

Cuba is een land waar je, in verband met het subtropische klimaat, het hele jaar door kunt reizen. Echter een fietsvakantie in het begin van de regentijd adviseren, is dan wel weer bijzonder. Ik zou de medewerker graag vragen wat de motivatie van zijn antwoord is……….

Geschrokken en een beetje geschokt over de informatie die wordt verstrekt en het vertrouwen wat de vragenstellers lijken te hebben, besluit ik deze blog te schrijven. Met daarbij het dringende advies om jouw vakantie ALTIJD bij een specialist te boeken.

Wat mag je verwachten van een specialist:

  • Is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het land.
  • Weet op een juiste manier te adviseren aangaande geldzaken (wat op Cuba een beduidende geldbesparing oplevert).
  • Assisteert en adviseert ter plekke altijd in het belang van de gast (met name Cuba kent hier en daar wat verdienmodelletjes die niet in het belang van de vakantiegasten zijn)
  • Kent Cuba met al haar bijzonder- en eigenaardigheden.
  • Biedt op reis meerdere aanspreekpunten van medewerkers die kennis van zaken hebben.
  • Kent de restaurants waar je heerlijk eet (op Cuba geen overbodige luxe).

Boek jouw Cuba reis daarom dus bij de Cuba specialist! @Cumlaude Travel

Informatie bijeenkomst voor jouw reis naar Cuba