Excursie programma Marabana Marathon 2021

Excursie programma

Marabana Marathon 2022 Wandeltour, la Habana Vieja 

Deze tour onder begeleiding van onze bevlogen gids, brengt je naar hetoude deel van de stad, la Habana Vieja. Je wordt naar de mooiste plekjes van Havana gebracht. Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

Aanvang: 09.00 uur Prijs per persoon: € 12,50

Cabriolet Oldtimer tour 

Een prachtige cabriolet oldtimer tour mag natuurlijk niet ontbreken aan een bezoek in Havana. Jullie bezoeken Vedado, een buitenwijk van Havana, komen langs de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk zal de schitterende ambassadewijk en de Malécon van Havana niet aan deze tour ontbreken.

Aanvang: 14.00 uur Prijs per persoon: € 20,–

Salsa dansles 

Cuba staat bekend om haar prachtige, opzwepende muziek en natuurlijk het salsa dansen. Salsa, saus in het Spaans. Het is tevens een muzieksoort, een moderne variant van LatijnsAmerikaanse muziek. In de brede zin van het woord is salsa een verzamelnaam voor diverse soorten Latijns-Amerikaanse muziek en dans. Je krijgt les in onze favoriete dansschool in het mooiste deel van Havana, La Habana Vieja. Tijdens deze danslessen is jouw dansleraar, tevens je danspartner. Je hebt dus eigenlijk privé les en kunt op je eigen niveau de basis van het salsa dansen leren. Uiteraard doen we dit in de gezelligheid van de groep.

Inclusief: 2 uren privé dansles, danspartner, dansleraar Aanvang: 16.00 uur Prijs per persoon: € 27,50

Havana op de fiets: Ochtend tour-halve dagtour 

Havana op haar best

Deze zeer complete tour laat je de belangrijkste plekken van Havana zien. Onder andere het beeld “Christus van Havana” aan de andere kant van de baai. We beginnen de route bij de Hamel Alley -“Callejón de Hamel”-, waar de Afro-Cubaanse kunst zijn maximale expressie heeft. Daarna gaan we naar de haven waar we met onze fietsen in de veerboot de baai oversteken. Wij bezoeken tevens het prachtige beeld, Christus van Havana, met uitzicht over de baai. Geniet van één van de mooiste uitzichten van La Habana. Terug in Havana bezoeken we de vier pleinen van Oud Havana: Armas, Vieja, Catédral en San Francisco om daarna een Daiquiri te nuttigen in Floridita of een Mojito in de Bodeguita del Medio. Beide lokaties staan bekend als Ernest Hemingway’s favoriete bars.

Tijdens deze tour bezoek je het Capitolio, het Parque Central en het Gran Teatro van La Habana, ‘Alicia Alonso’, zien. Tevens bezoeken we het Bacardi-gebouw, een juweel van de Art Deco-beweging en het museum van de revolutie. We stoppen bij de beroemde Malecon, om de skyline van de stad te bewonderen om uiteindelijk terug te keren door de meest authentieke straten van Centraal Havana om het ‘echte Cuba’ te voelen.

Inclusief: flesje mineraalwater, fietsgids, fiets Prijs per persoon: € 25,–

Havana op de fiets: middag tour: halve dagtour 

Het minder bekende Havana

Bij deze speciale tour bezoek je plaatsen die minder bekend zijn maar absoluut erg interessant en mooi zijn. We starten bij het Plaza de la Revolucion, een plek waar sinds de Cubaanse revolutie de grote nationale evenementen worden gevierd. We bewonderen de artistieke begraafplaats van Colombus van buitenaf en passeren de woonwijk Nuevo Vedado. Hier bezoeken wij het mooie Parque Almendares en het woud van Havana, een betoverende plek. Ook brengen we een bezoek aan de Cubaanse kunstfabriek (FAC), een essentiële plaats in het artistiek-culturele panorama van de stad.

We fietsen door de straten van Vedado, de eerste woonwijk van Havana. Om vervolgens te stoppen bij het John Lennon Park. Daarna dalen we af naar de beroemde Malecon, aan de elegante promenade Paseo en als we daar passeren, zie je de Amerikaanse ambassade, de anti-imperialistische tribune, de berg van vlaggen en het historische Hotel Nacional, dat het ontmoetingspunt was van de VS gangsters voor de revolutie.

Inclusief: flesje mineraalwater, fietsgids, fiets Prijs per persoon: € 25,–