15 daagse familie rondreis door Cuba

15 daagse familie rondreis door Cuba

Deze 15 daagse familie rondreis in Cuba hebben wij speciaal voor gezinnen samengesteld en is een superleuke combinatie van natuur, cultuur, leuke activiteiten voor ieder gezinslid, zon, zee en strand. Wat betreft accommodaties hebben wij onze beste casas geselecteerd gecombineerd met leuke hotels voorzien van een zwembad voor de kids. Voor ieder gezinslid wat wils!

Reissom landprogramma vanaf € 1195,– o.b.v. 4 personen

Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
Overnachtingen in 4* resort Bella Costa op all-inclusive basis
Huurauto
Privé transfer luchthaven – accommodatie in Havana
Oldtimer cabriolet tour
Paardrijden door de tabaksplantages (2 uur)
Reserveringskosten
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)

Dag 1+2: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze vertegenwoordiger die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.
Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijdens een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

Vedado,

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, één van de grootste begraafplaatsen ter wereld en het Plaza de la Revolucion, waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Wij hebben hier een superleuke oldtimer cabriolet tour voor jullie geregeld.

Dag 3: Viñales

Vandaag halen jullie de auto op en reizen jullie door naar het prachtige plaatsje, Viñales. Dit dorpje ligt in een prachtig natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben.

Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages.
De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Wij hebben een tour te paard, dwars door de tabaksplantages, voor jullie geregeld. Jullie logeren in een mooie casa in het centrum van het dorpje.

Dag 4+5: Maria La Gorda

Vandaag gaan jullie, langs de tabaksvelden, naar het meest westelijke punt van het eiland. Hier vinden jullie het paradijselijke strand van Maria La Gorda.

Jullie verblijven in hotel Maria La Gorda, De accommodatie is vernoemd naar ‘Mollige Maria’ een inheemse Venezolaanse vrouw die – volgens de legende – werd ontvoerd door piraten en achtergelaten in dit afgelegen deel van Cuba. Hier is het mogelijk om duik arrangementen te boeken. Het is dé place to be om te duiken en snorkelen in de Caribische zee. Hier kom je spectaculaire zeedieren en koraal tegen. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker genieten van een dagje relaxen op het strand.

Dag 6: Las Terazzas

Vandaag reizen jullie door naar Las Terrazas. Dit is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin van Soroa, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen.

Hotel Moka

Jullie verblijven in het leuke hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Voor de avontuurzoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

Dag 7+8: Playa Larga

Jullie eindbestemming is voor vandaag Playa Larga/Varkensbaai. Jullie verblijven in een prachtige casa vlakbij het strand. Playa Larga ligt aan de Varkensbaai (Bahia de Cochinos), bekend van de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961 die gesteund werden door de Amerikaanse CIA. Deze invasie had tot doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Deze aanval werd afgeslagen.

Je kunt hier lekker genieten van zon, zee en strand of een uitstapje maken naar Guamá en het ‘Laguna de Tesoro’. Dit meer, met een totale oppervlakte van 16 km, is het grootste zoetwatermeer in Cuba. De boten vertrekken elk half uur voor een sightseeing trip rond de 10 eilandjes van Laguna del Tesoro.

La Laguna de Tesoro

Om er te komen is al een avontuur op zich: een gemotoriseerde vaart zo´n 8 kilometer over het water omzoomd met vegetatie, waar vogels graag neerstrijken. Bij het bereiken van het mini-resort in ¨La Laguna de Tesoro¨ (Meer van de Schat) komen de vrijstaande hout-en palmen constructies – verspreid over het meer – in zicht. Playa Larga is tevens dé plaats bij uitstek waar je prachtig kunt duiken en snorkelen.

Dag 9+10: Trinidad

Voor vandaag hebben jullie een rit naar het Unesco stadje Trinidad. Het stadje leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.
Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
Wil je heerlijk relaxen dan is het Caribische strandje, Playa d’Ancon zeker de moeite van een bezoekje waard.

Dag 11+12+13: Via Santa Clara naar Varadero

De volgende bestemming is Santa Clara, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator van het land.

Na dit bezoek reizen jullie door naar de parelwitte stranden van Varadero. Bij aankomst leveren jullie tevens de auto weer in.

Hotel Bella Costa

Jullie logeren in het leuke 4* hotel Bella Costa. Bella Costa is gelegen op een natuurlijke klif aan het beroemde strand van Varadero en wordt omgeven door een intieme sfeer en prachtige groene tuinen die van dit hotel een ideaal vakantieoord maken.

Overal in het resort zijn open of overdekte terreinen voor sport te vinden en er is een groot zwembad aanwezig. Op het strand kun je genieten van de zee, watersporten beoefenen, proeven van de heerlijke Cubaanse en internationale gerechten in het grillrestaurant, en verfrissende cocktails en verschillende drankjes nuttigen. Jullie verblijven hier op all-inclusive basis.

Dag 14: Havana

Vandaag brengt onze chauffeur jullie naar de luchthaven van Havana waar jullie aansluitend terug naar huis vliegen.

Dag 15: Aankomst