Fietsvakantie 10 dagen, all-inclusive West Cuba

Fietsvakantie 10 dagen, all-inclusive West Cuba

Vanaf prijs landprogramma p.p. € 1595,–
Vertrek: iedere eerste van de maand. Ben je al met een gezelschap van vier personen of meer dan kunnen we in overleg meer vertrekmogelijkheden aanbieden.
 

Inclusief:
Nieuwe en hoogwaardige trekkingfietsen
Gids en monteur elke dag
Minibus met chauffeur
Trailer voor de fietsen
Accommodaties, ontbijt, lunch en diner met drankjes elke dag
Onbeperkt drinkwater tijdens de fietstochten
Entreetickets bezienswaardigheden
Hangmat op het strand
Paardrijden door de tabaksplantages

Deze prachtige en geheel verzorgde fietsvakantie 10 dagen all-inclusive West Cuba verzekert je van een fantastische vakantie op Cuba. Dagelijkse fietstochten die varieren van 20 tot 35 km. Alle tijd om te genieten, te ontdekken en te relaxen. Wij zorgen voor een gids, een monteur , vervoer van de fietsen en een minibus om de langere afstanden af te leggen. We beginnen met een complete fietstour door Havana waarbij onze gids je alles vertelt over de geschiedenis en het erfgoed van deze prachtige stad. Tijdens onze reis, fietsen we over prachtige landelijke wegen, bewonderen watervallen, meren en warmwaterbronnen. We maken een tour te paard dwars door de tabaksvelden en bezoeken een tabaksboerderij (Tabaco Vegas) en een koffieplantage. Verder nemen we je mee naar bijzondere grotten en fietsen door kleine steden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. We overnachten in hotels, casas particulares”en op een camping met houten hutten, midden in de natuur.

De heerlijke maaltijden worden verzorgd in de “casas particulares”en in goede kwaliteitsrestaurants. Tijdens de fietstochten zorgen we er constant voor dat er genoeg drinkwater is. We brengen een hele dag door in de Key met een idyllisch wit zandstranden kristalhelder water ……… En nog veel meer.
We garanderen je een onvergetelijke vakantie georganiseerd door Cubanen die de meest authentieke plekjes van Cuba kennen. Ontspan, wij zorgen voor alles, zodat jij maximaal van deze prachtige reis kunt genieten
.

Dag 1: Havana

Vandaag wordt je opgehaald van de luchthaven en naar je casa particular in Havana, gebracht. We hebben een welkomst bijeenkomst georganiseerd met een introductie van de reis. Je dineert in een casa particular.

Dag 2: Havana

Na het ontbijt word je opgehaald en verzamelen wij om de fietsen in ontvangst te nemen. Daarna hebben we onze eerste fietstocht in Havana (25 km) We bezoeken de gehele stad: Oud Havana (La Habana Vieja), Havana centrum en het “meest moderne Havana”. Zes uur lang Havana ontdekken, met talloze stops om foto’s te maken en te genieten. Onze gids vertelt je op zijn eigen bijzondere manier, alles over de geschiedenis van Cuba en Havana, het prachtige erfgoed en de rijke cultuur. Tegen de avond gaan we met zijn allen dineren in een leuk Cubaans restaurant.

Havana fietstour
Dag 3: Jobo Road – Las Terrazas – Baños de San Juan

Na het ontbijt starten wij onze reis om acht uur naar het westen van Cuba. De minibus en de aanhangwagen met fietsen gaan mee. Vandaag fietsen we een tocht van 35 kilometer. We reizen langs een zeer landelijke smalle weg en ontdekken het echte Cubaanse platteland en de kleine boerengemeenschappen (Guajiros).

We komen via een prachtige omgeving aan in Las Terrazas. Hier bezoeken we de koffieplantage Buenavista. We bezoeken de stad Las Terrazas en krijgen uitleg over dit ecologische project. Ook brengen wij een bezoek aan het huismuseum van Polo Montaňés, de architect van het project. De lunch gebruiken wij in het restaurant in Las Terrazas, waarna we gaan zwemmen en relaxen bij de watervallen van de Baños de San Juan. Ons diner gebruiken we in de vorm van een BBQ op een ranch, midden in het bos. We overnachten in houten hutten op de camping naast de waterval.

Dag 4: Baños de San Juan – Soroa

Na het ontbijt op de ranch gaan we weer heerlijk fietsten. Voor vandaag staat er een fietstocht van 25 km op het programma. We fietsen over prachtige wegen en rijden door dichte bossen afgewisseld met schitterende landschappen. We lunchen in Soroa waar we tevens de waterval en de orchideeëntuin bezoeken. Het diner gebruiken we in onze casas particulares. Wij brengen hier tevens de nacht door.

Dag 5: Soroa – San Diego de Los Baños – La Güira

Na het ontbijt start onze vierde fietstocht van 22 kilometer. We rijden vanaf Soroa in de minibus naar de weg die leidt naar San Diego de los Baños. Deze prachtige route doorkruist bossen, meren en moerassen. San Diego is een prachtig stadje met haar rivier, parken en beroemde spa.
Degenen met een goede conditie, kunnen de route met acht km verlengen (4 km bergopwaarts) naar de grot waar Ernesto Ché Guevara een commandopost heeft geplaatst tijdens de invasie van de Varkensbaai in 1961. Na de lunch in San Diego de los Baños nemen we ’s middags een bad in de zwavelhoudende wateren van de spa. We overnachten en dineren in het Mirador Hotel in San Diego de los Baños.

Dag 6: Consolacion Del Sur – Viñales

Na het ontbijt gaan we met de minibus naar de omgeving van het dorp Consolacion del Sur, een typische bruisende stad in het binnenland van Cuba. Daarna fietsen wij weer ca 12 kilometer om daarna met de minibus door te rijden naar Viñales.

Hier zullen wij te paard, dwars door de tabaksplantages, de omgeving gaan verkennen. Onze gids begeleidt ons naar één van de tabaksboerderijen van Tabaco Vega, één van de beste ter wereld. Hier wordt het hele proces van tabaksteelt en het maken van de sigaren uitgelegd. We lunchen in boerenstijl in een Tabaco Vega waarna er tijd is om uit te rusten in je casa particular. Dineren doen wij ook in de casa.

Dag 7: Viñales – Cayo Jutías

Na het ontbijt vertrekken wij met de minibus naar Cayo Jutías. Een heerlijke rustdag op een paradijselijk strand in de zon. Hangmat, parasol en lunch op het strand. Na deze heerlijke rustdag gebruiken wij bij terugkomst het diner in een uitstekend Cubaans restaurant, El Campesino in Viñales. We overnachten wederom in een casa particular.

Dag 8: Viñales – Havana

Na het ontbijt starten wij met onze zesde fietstocht (24 km) door de Vallei van Viñales. We fietsen door deze ongelooflijk mooie vallei. We bezoeken de fantastische “indiaanse”grot per boot en uiteraarde de Prehistorische Muurschildering. Tevens bezoeken wij “The Two Sisters” zien, de twee twin mojotes (kalksteenbergen).

We lunchen in een het biologische restaurant, Cuajaní, het beste restaurant in de vallei. Verscholen op een prachtige plek, in het Unesco-landschapserfgoed. Alle groenten worden zelf gekweekt. José en Berta zijn onze geweldige gastheer en gastvrouw.
Aan het einde van de middag keren we terug in Havana per minibus waar we dineren in onze casa particular. Hier brengen wij tevens de nacht door.

Dag 9: Havana

Na het ontbijt in onze casa is het einde van onze reis alweer aangebroken.

Dag 10: Aankomst

NB. Indien gewenst kunnen wij aansluitend een strandvakantie of rondreis voor je arrangeren. Geïnteresseerd? Informeer naar de mogelijkheden

NB. Minimale groepsgrootte: 4 personen

Vertrek: iedere eerste van de maand. Ben je al met een gezelschap van vier personen of meer dan kunnen we in overleg meer vertrekmogelijkheden aanbieden. 


Exclusief:
Intercontinentale vliegticket
Medische verzekering
Extra aankopen van drankjes en eten buiten het programma
Transfer terug naar de luchthaven