Fietsvakantie West Cuba

Fietsvakantie, 14 dagen, West Cuba

Geen leukere manier dan op de fiets de omgeving te ontdekken. Tijdens deze reis, verken je het westelijk deel en het midden van Cuba op een sportieve manier. Je fietst dwars door de tabaksplantages en bezoekt de leuke, niet toeristische dorpjes, die het land rijk is. Geniet van het authentieke Cuba.

Reissom landprogramma per persoon vanaf: € 995,–

Inclusief
Privé transfers van/naar luchthaven Havana
Huurfietsen en fietstassen
Bustickets en administratiekosten
Overnachtingen in de aangegeven accommodaties o.b.v. logies en ontbijt
Fietskaart
Tour in een oldtimer cabriolet in Havana
Paardrijden in de tabaksplantages
Lokale vertegenwoordiging
GGTO (garantiefonds)

Dag 1+2: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft. Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijden een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Natuurlijk mag een tour ik een oldtimer cabriolet niet ontbreken. Deze bieden wij jullie graag aan. Aan het einde van de dag halen jullie, in overleg met onze vertegenwoordiger, de fietsen op.

Dag 3: Pinar del Rio

Vandaag reizen jullie met de lijndienstbus naar Pinar del Río, de bekende tabaksregio in West-Cuba. De gelijknamige plaats is rustig en comfortabel. Jullie kunnen hier een tabaksfabriek bezoeken en de stad verkennen. Wat zeker ook de moeite waard is, is de destilleerderij waar Guayabita, een typische likeur uit de Pinar del Río regio, wordt geproduceerd. Jullie verblijven in een mooie casa particular in het centrum van de stad.

Dag 4+5: Vinales 25 km

Vandaag fietsen jullie een mooie tocht naar Viñales. Dit mooie dorpje ligt in een schitterend natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben. Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen.

De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Jullie verblijven hier in een prachtige casa particular in het centrum van dit leuke dorpje. Wij hebben een leuke tour te paard, dwars door de tabaksplantages voor jullie geregeld. Dé leukste manier op de omgeving te verkennen is Dit is overigens ook prima geschikt voor niet ervaren ruiters. Ook mag een bezoek aan de Cueva del Indio niet ontbreken. Je kunt je zelfs met een bootje door de grot laten leiden.

Dag 6: Puerto Esperanza 28 km

Vandaag fietsen jullie naar het mooie plaatsje Puerto Esperanza, Dit hele kleine dorpje aan de zee ten noorden van Viñales betekent letterlijk ‘de haven van hoop’.
Het is een klein en niet toeristisch dorpje. Het lijkt alsof de tijd hier vanaf begin jaren vijftig is stil blijven staan. Kennismaken met de dorpbewoners en kijken hoe de vissersboten aan het einde van de dag terugkomen met de vangst van die dag. Juist dit niet toeristische, maakt jullie bezoek hier zeker de moeite waard. Laat je verrassen door de prachtige locatie van jullie casa particular. Houd je van kreeft, laat het je gastvrouw weten. Zij maakt de lekkerste verse kreeft op Cuba.

Dag 7+8: Palma Rubia, 55 km

Vandaag vertrekken jullie naar Palma Rubia, een klein havenplaatsje. Hiervandaan kunnen jullie de volgende ochtend lekker een dagje naar het eiland Cayo Levisa, een klein paradijselijk oord en een goede keuze voor duikers en snorkelaars en voor mensen die een sereen strand verkiezen boven een dik bevolkte badplaats. De beste plek om te duiken is aan de noordzijde van de baai, rijkelijk gevuld met sponzen, zwart koraal en tropische vissen. Scheepswrakken uit de 17e en 18e eeuw maken de streek ook voor wrakduikers archeologisch interessant. Aan het einde van de dag kunnen jullie de boot weer terug nemen waar jullie in dezelfde accommodatie in Palma Rubia overnachten.

Dag 9: Soroa (73 km)

Vanochtend fietsen jullie een pittige tocht naar Soroa. Dit vrijwel ongerepte stuk land, met een oppervlakte van 25.000 hectaren groot, is door UNESCO uitgeroepen tot
biosfeerreservaat. Jullie verblijven in een leuke casa in Soroa. Hier kun je de orchideeëntuinen en de waterval van Soroa bezoeken.

Dag 10+11: Las Terrazas (21 km)

Dit is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Hier kun je de omgeving te fiets verkennen. Ook hier hebben we weer een mooie accommodatie voor jullie gereserveerd.

Dag 12: Havana (76 km)

Vandaag de laatste fietstocht naar de hoofdstad Havana. Bij aankomst leveren jullie tevens de fiets weer in. Hier overnachten jullie in een mooie casa particular.

Dag 13: Luchthaven Havana

Onze chauffeur brengt jullie naar de luchthaven van Havana vanwaar jullie weer terug naar huis reizen.

Dag 14: Aankomst

Elektrische fiets

Sinds kort kun je onze fietsvakantie ook met een elektrische fiets doen. Lekker fietsen en als je een beetje ‘hulp’ nodig hebt, laat je de fiets even het werk doen. Vraag naar de mogelijkheden!

Fietsgids

Wij bieden tevens de mogelijkheid van een privé fietsgids die je meeneemt naar alle mooie plekjes op Cuba. Een voordeel is tevens dat hij direct kan assisteren bij calamiteiten. Boek een leuke fietsvakantie met één van onze superleuke fietsgidsen.