Havana fietstours

Havana fietstours

Je kunt deze tour nu bestellen via Cumlaude Travel (klik hier) de prijs voor Cumlaude Travel gasten is 25 euro per persoon.

Ochtend tour

Havana op haar best

Deze zeer complete tour laat je de belangrijkste plekken van Havana zien. Onder andere het beeld “Christus van Havana” aan de andere kant van de baai.

We beginnen de route bij de Hamel Alley -“Callejón de Hamel”-, waar de Afro-Cubaanse kunst zijn maximale expressie heeft. Daarna gaan we naar de haven waar we met onze fietsen in de veerboot de baai oversteken. Wij bezoeken tevens het prachtige beeld, Christus van Havana, met uitzicht over de baai. Geniet van één van de mooiste uitzichten van La Habana.
Terug in Havana bezoeken we de vier pleinen van Oud Havana: Armas, Vieja, Catédral en San Francisco om daarna een Daiquiri te nuttigen in Floridita of een Mojito in de Bodeguita del Medio. Beide lokaties staan bekend als Ernest Hemingway’s favoriete bars.

Tijdens deze tour bezoek je het Capitolio, het Parque Central en het Gran Teatro van La Habana, ‘Alicia Alonso’, zien. Tevens bezoeken we het Bacardi-gebouw, een juweel van de Art Deco-beweging en het museum van de revolutie. We stoppen bij de beroemde Malecon, om de skyline van de stad te bewonderen om uiteindelijk terug te keren door de meest authentieke straten van Centraal Havana om het ‘echte Cuba’ te voelen.

Havana fietstour

Middag tour

Het minder bekende Havana

Bij deze speciale tour bezoek je plaatsen die minder bekend zijn maar absoluut erg interessant en mooi zijn.
We starten bij het Plaza de la Revolucion, een plek waar sinds de Cubaanse revolutie de grote nationale evenementen worden gevierd. We bewonderen de artistieke begraafplaats van Colombus van buitenaf en passeren de woonwijk Nuevo Vedado. Hier bezoeken wij het mooie Parque Almendares en het woud van Havana, een betoverende plek.

Ook brengen we een bezoek aan de Cubaanse kunstfabriek (FAC), een essentiële plaats in het artistiek-culturele panorama van de stad. We fietsen door de straten van Vedado, de eerste woonwijk van Havana. We stoppen bij het John Lennon Park. We dalen af naar de beroemde Malecon, aan de elegante promenade Paseo en als we daar passeren, zie je de Amerikaanse ambassade, de anti-imperialistische tribune, de berg van vlaggen en het historische Hotel Nacional, dat het ontmoetingspunt was van de VS gangsters voor de revolutie.

Havana fietstour

Je kunt deze tour nu bestellen via Cumlaude Travel (klik hier) de prijs voor Cumlaude Travel gasten is 25 euro per persoon.