Een tijdje geleden kreeg ik onderstaand filmpje waarin een prachtige stralende dame, Laura Maaskant, vertelt over haar  leven met  uitgezaaide kanker zonder een lange levensverwachting. Het korte leven wat haar rest, leeft ze in het NU, dankbaar en genietend van de kleine en grote dingen. 

Het is alsof ik mezelf over het leven en mijn eigen levensfilosofie hoor praten. Het verschil tussen haar en mijzelf is dat ik al veel langer mag genieten van dit mooie leven. Ik ben zo diep geraakt door het verhaal van Laura, dat ik de tranen over mijn wangen voel biggelen. Niet van verdriet maar van herkenning en verbondenheid. Ze vertelt over haar toekomstige dood met veel meer dan alleen berusting. Zij heeft op haar jonge leeftijd een levensfilosofie zoals ik er zelf ook in geloof.

Ik wil meer over haar weten en bestel het boek, LEEF, wat ze geschreven heeft. Na wat googelen, vind ik diverse interviews met haar, die ik bekijk en beluister. Hoe bijzonder en hoe ‘toevallig’ om iemand te vinden die hetzelfde in het leven staat als ik. Ik voel dat het niet alleen de herkenning is en dat ik een diepe verbondenheid met deze prachtige stralende vrouw ervaar. Door verder te googelen kom ik erachter dat ik in de verleden tijd moet spreken omdat Laura, reeds sinds 15 augustus 2019, niet meer onder ons is.

Mijn vriendin had mij het filmpje gestuurd wetend dat ik al jaren het leven leef zoals Laura het beschrijft. Onbewust wist ik altijd dat ik het zo moest leven en maakte, zonder me hier echt heel bewust van te zijn, altijd keuzes voor leven in het NU.

Ik hoorde eens over de wet van de aantrekkingskracht en realiseerde me dat dat dit al zo lang mijn werkelijkheid is;  waarschijnlijk al voordat hier een naam voor was bedacht. Zo had ik mijn leven, sinds mijn burnout en begeleiding van een haptonoom, altijd al ervaren. Vertrouwen en loslaten zijn mijn sleutelwoorden. Sindsdien heb ik altijd mijn dromen gevolgd en uitgevoerd. Ik leef NU en creëer mijn eigen werkelijkheid. Ik leef mijn droom.

Ik geniet intens van het leven in het NU. Ik ben niet bang om ziek te worden en ik ben ook niet bang om dood te gaan. Voor mij is het geen waarde om oud te worden. De waarde voor mij is dat ik op de dag dat ik afscheid neem van dit leven, kan zeggen dat ik alles heb gedaan wat het leven me geboden heeft. Dit kan ik tot op de dag van vandaag zeggen. Ik heb iedere kans aangepakt om nieuwe ervaringen op te doen, te genieten en persoonlijk te ontwikkelen.

Geïnspireerd en gemotiveerd door Laura, neem ik je graag mee op reis naar de wereld van het NU, waar toekomst en verleden van ondergeschikt belang zijn.

Kies jij ook voor jezelf en het NU? Ga dan met me mee op een retraite naar Andalusië waarin Me time, natuur, mindful, NU, geestelijke en fysieke gezondheid centraal staan. Meer weten? Stuur een mail naar info@cumlaudetravel.nl met vermelding in het onderwerp: la Pura Vida.

NB. Vanaf oktober 2020 starten wij met de eerste reizen.