Loopreis Marathon Havana – Marabana 19 november 2023

Loopreis Marathon Havana

Zowel in 2018 als 2019 waren wij met twee groepen bij de Marabana Marathon in Havana. Wát een belevenis.
Ook in november 2023 bieden wij wederom een superleuke loopreis naar Havana. Of je nu beginner, gevorderd of Marathonner bent, je kunt mee (doen). Er zijn afstanden van 5 en 10 kilometer en de halve en hele Marathon. Naast de Marathon, bieden wij tevens een mooi rondreis programma. Ook hier geldt ‘voor ieder wat wils’. Wil je een korte verlenging of een uitgebreide verlenging, het kan bij ons allemaal.
Ben jij ook van de partij, meld je dan aan. Mail naar info@cumlaudetravel.nl en vermeld in het onderwerp: Marabana 2023.

Reisprogramma

Dag 1: Havana 16 november

Na aankomst op de luchthaven worden we opgehaald door onze chauffeur die ons naar onze accommodaties, prachtige casa particulares (Cubaanse B&B), in het oude centrum, la Habana Vieja, brengt.

Dag 2 t/m 3: Havana 17+18 november

Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen, de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Wij hebben een superleuk excursieprogramma voor jullie samengesteld.

Dag 4: Havana 19 november

We ontbijten vroeg om op tijd aan de start bij de Paseo del Prado te zijn. Na onze sportieve prestatie, 10 km, de halve- of hele Marathon, is het tijd voor de after party en gaan we lekker relaxen en genieten op één van de vele terrasjes waar bijna overal live muziek speelt.

Dag 5: Havana 20 november

Een heerlijk dagje ter vrije besteding.

Dag 6+7: Vinales 21+22 november

Voor vandaag staat het prachtige dorpje Viñales, in de Viñales vallei, op het programma. De omgeving is prachtig en wordt gevormd door bizar gevormde kalkheuvels (mojotes), tabaksplantages en grotten (bijv. de indrukwekkende grot Cueva del Indio). Het dorpsstraatbeeld kent lage houten huizen met veranda’s.

Wij hebben een tour te paard voor geregeld, dé manier om de omgeving te verkennen. Zo kun je een tabaksboer bezoeken die jullie graag het hele proces van het tabak verbouwen uitlegt. Natuurlijk mogen jullie ook een sigaartje proeven. Onderweg kunnen jullie de spectaculaire en wereldberoemde ‘Mojotes’ bewonderen. We verblijven ook hier weer in een in een mooie casa particular.

Dag 8: Las Terrazas 23 november

Dit dorpje ligt tussen Viñales en Havana in en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin van Soroa, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Je kunt hier tevens prachtige wandelingen onder begeleiding van een gids maken. Voor de avontuurzoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

We logeren in het leuke 4* hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Dag 9: Luchthaven Havana 24 november

Helaas is er alweer een einde gekomen aan onze prachtige, sportieve reis en brengt onze chauffeur ons naar de luchthaven van Havana waar we aansluitend weer terugvliegen naar huis.

Dag 10: Aankomst 25 november

Inclusief
Transfers van en naar de luchthaven van Havana
Vervoer
Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
Paardrijden door de tabaksplantages (2 uur)
Lokale vertegenwoordiging
Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief
Intercontinentaal vliegticket: wij helpen jullie graag met het vinden van een interessant geprijsde vliegticket

Wil je een verlenging in de vorm van een leuke individuele rondreis of strandvakantie, wij maken graag een reisvoorstel op maat voor je.