We beginnen met een verkenningstocht in Havana Gedurende jullie wandeltocht bezichtigen jullie Plaza de la Catedral, Plaza de Armas en Plaza San Francisco de Asis, maar ook het Museo de los Capitanes Generales, de Fundación Habana Club, Palacio de Artesanía en Capitolio Nacional. Vervolgens gaan we op weg naar Santa Clara. Vanaf hier starten we met de wandelroutes dwars door de mooie natuur van Cuba. We doen tijdens onze reis diverse plaatsen aan waar we de mooiste routes voor jullie gepland hebben. 
 
Dag 1: Havana
Aankomst op de internationale luchthaven José Martí van Havana. Indien gewenst kunnen wij een transfer verzorgen naar jullie accommodatie. 
 
Trekking Cuba Havana    
 
Dag 2: Havana - Santa Clara
Na het ontbijt gaan jullie op verkenningstocht door het historische centrum van de stad, dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Jullie starten de tour in het Parque Central, wandelen vervolgens via de Paseo del Prado en eindigen in het stadsdeel Capitolio. Gedurende jullie wandeltocht bezichtigen jullie Plaza de la Catedral, Plaza de Armas en Plaza San Francisco de Asis, maar ook het Museo de los Capitanes Generales, de Fundación Habana Club, Palacio de Artesanía en Capitolio Nacional.
Bovendien bezoeken jullie ook de bekende bars ''La Bodeguita del Medio'' en ''El Floridita'' waar de wereldberoemde schrijver Ernest Hemingway zich vaak bevond en waar jullie de typische Cubaanse cocktails kunt proberen. Jullie lunchen in een restaurant in Oud Havana. 's Middags keren jullie terug naar ons hotel en reizen aansluitend naar Santa Clara. 
 
Dag 3: Santa Clara - Hanabanilla - El Nicho
Jullie ontbijten vroeg. Onze chauffeur brengt jullie vervolgens naar Lago Hanabanilla. Hier starten jullie met de eerste wandeltocht vanaf het hotel met de ''La Atalaya'' route die ongeveer 12 km is en een middelmatige moeilijkheidsgraad heeft. Tijdens de tocht zullen jullie typische landshuizen zien. De tocht eindigt in Largo Hanabanilla, waar jullie per boot worden meegenomen naar Río Negro om te lunchen.
Na het middageten en de pauze varen jullie per boot naar de overkant van het Hanabanilla meer, waar jullie beginnen aan de korte wandeling naar Nicho. In Nicho kunnen jullie baden in het kristalheldere water van de rivier, vervolgens zullen jullie ook hier dineren en in tenten overnachten.
 
Dag 4: El Nicho – Guanayarana
Vandaag starten jullie met de tweede wandeltocht via de wandelpaden van Nicho richting Parque Guanayara, door het Valle de Jibacoa dal tot aan Hacienda de la Gallega. Op weg daarheen hebben jullie een picknick. Eenmaal in de Hacienda de la Gallega aangekomen kunnen jullie deelnemen aan de wandeltocht ''Centinelas del Río Melodioso'' en zwemmen in het kristalheldere water van Posa del Venado. 
 
Trekking Cuba Topes Collantes
 
Dag 5: Guanayarana - Topes de Collantes
Jullie beginnen aan de derde wandeltocht, met een middelmatige moeilijkheidsgraad, door het Parque Guanayara naar Topes de Collantes. De route, die jullie door bossen leidt, maakt het mogelijk om het prachtige Escambray gebergte te bewonderen. Jullie hebben een lichte lunch in het Hacienda Codina, na de middagpauze gaan jullie verder naar Topes de Collantes.
Jullie overnachten en dineren in een hotel in Topes de Collantes. Daarna kunnen jullie op eigen gelegenheid het dorp bezichtigen en een praatje maken met de lokale agrariërs.
 
Dag 6: Topes de Collantes - Mi Retiro – Trinidad
De vierde wandeltocht, met een middelmatige moeilijkheidsgraad, voert over de wandelpaden Salto del Caburni - Vegas Grande - Mi Retiro. Vanaf het Caburni pad kunnen jullie genieten van de flora en fauna. Bijzonder bezienswaardig zijn tevens de unieke rotsformaties en reliëfs. Jullie komen aan in Salto del Caburni, dat is verklaard tot natuurreservaat. Hier kunnen jullie een duik nemen, voordat jullie de reis naar Salto de Vegas Grande vervolgen. Jullie lunchen in Casa de Julio en hierna vervolgen jullie de trektocht naar Mi Retiro. In de namiddag gaan jullie met de bus naar Trinidad. Jullie verblijven in een hotel in Playa Ancón. Tijdens het verblijf in Playa Ancón staat de bus ter beschikking om ons 's avonds naar Trinidad te brengen.
 
Trekking Cuba Trinidad 
 
Dag 7: Trinidad – Bayamo
Jullie gebruiken deze dag om een rondrit door Trinidad te maken. Jullie bezoeken het Museo Romántico de Trinidad en nuttigen een typische cocktail in ''La Canchanchara''. Vervolgens reizen jullie naar Bayamo. Na een lunchpauze in Camagüey, met aansluitend een rondrit door de stad, vervolgen jullie de reis naar Bayamo, dat in de 16e eeuw is gesticht en sterk heeft bijgedragen aan de vorming van de Cubaanse cultuur. Jullie verblijven in een hotel in Bayamo.
 
Dag 8: Bayamo - El Saltón
Met de bus reizen jullie naar Contramaestre en vervolgens naar Cruce de los Negros. Hier gaat de vijfde wandeltocht van start die jullie naar het hotel leidt. De route loopt langs cacao- en koffieplantages evenals talrijke agrarische dorpjes van de Sierra Maestra. De etappe heeft een middelmatige moeilijkheidsgraad en eindigt bij de waterval, nabij het hotel, waar jullie zullen lunchen en bovendien nog de tijd hebben om te zwemmen in de bekken van de waterval.

Dag 9: El Saltón - Villa Santo Domingo
Deze dag biedt jullie de mogelijkheid om wandelingen aan de oevers van de Yara rivier te maken. Nadat onze chauffeur jullie naar het volgende hotel aan de Caraïbische Zee heeft gebracht, hebben jullie de gelegenheid om aan het strand te ontspannen.
 
Dag 10: Villa Santo Domingo - La Plática
Jullie zesde wandeltocht begint in Alto de Naranjo. De tocht heeft een vrij lage moeilijkheidsgraad en voert jullie La Plática. De route daarheen leidt jullie door aantrekkelijke natuurlijke paden. Het reisdoel zijn de gebouwen die Fidel Castro ten tijde van de gevechten liet bouwen, vandaag de dag een museum.
De reis wordt voortgezet richting het dorp La Plática, dat op ca. 3 km is gelegen. De boeren die hier leven verzorgen de flora in Parque Nacional Turquino. Jullie zullen zich met hen amuseren en de leefwijze in het dorp kunnen aanschouwen. Hoogst interessant zijn onder meer de richtlijnen voor de vorming en ontwikkeling van kinderen en het zorgstelsel.
 
Dag 11: La Plática - Aguada de Joaquín
Vandaag ontbijten jullie vroeg. De zevende wandeltocht begint om 06:30 uur. Het eerste deel bestaat uit een klim in de richting Aguada de Joaquin. De paden zijn met plaatselijke bomen en planten dichtgegroeid. Hier kunnen jullie vogels, zoals de specht en de nachtegaal, maar ook de Carta Cuba en de Siju tegenkomen.
In de namiddag vervolgen jullie de wandeltocht. Vanaf de toppen kunnen jullie genieten van adembenemende uitzichten over de pas van Mono naar Loma Redonda. Als jullie in Pico Joaquín zijn aangekomen beginnen jullie met de 1,5 km lange afdaling tot aan ''Aguada de Joaquín'', waar jullie zullen dineren en overnachten.
 
Dag 12: Aguada de Joaquín - Santiago de Cuba
Vandaag ontbijten jullie vroeg. De achtste wandeltocht gaat van start en bestaat uit een route van 15 km over wandelpaden in dichte bossen met prachtige inheemse flora en fauna. De beklimming start op een kleiachtig terrein en voert langs Alto del Cardero en Pico Cuba. Op de top van Pico Real del Turquino, die jullie tegen 13:00 bereiken en waar jullie gaan picknicken, staat een monument dat aan de nationale held José Martí is toegewijd. Ook in de namiddag begeven jullie je bij de beklimmingen en afdalingen op een hoogte van 1000 tot 1400 m. Aan het einde van de dagtocht worden jullie door onze chauffeur naar een hotel in Santiago de Cuba gebracht. Hier zullen jullie tevens dineren.
 
 Trekking Cuba Santiago de Cuba Trekking Cuba Santiago de Cuba  
 
Dag 13: Santiago de Cuba
Vandaag hebben jullie een tour door de op één na grootste stad van Cuba - Santiago de Cuba. ’s Middag kunnen jullie in het hotel eten. Hierna zetten jullie de tocht voort en bezoeken jullie, El Castillo del Morro, het Rum Museum, Plaza Marte en Parque Céspedes. Jullie verblijven en dineren in een hotel in Santiago de Cuba. De avond is ter vrije besteding. Een bezoek aan Casa de la Trova is een aanrader.
 
Dag 14: Santiago de Cuba – Havana
Vandaag reizen jullie naar het vliegveld van Santiago de Cuba en gaan jullie met een binnenlandse vlucht naar Havana. In Havana hebben jullie een tour door de stad met een lunch. Jullie bezoeken het Plaza de San Francisco de Asis, Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Museo de los Capitanes en Fundación Habana Club. Jullie verblijven in een hotel in Oud Havana.

Dag 15: Havana
De morgen kunnen jullie naar eigen wens indelen. Eventueel kunnen wij wederom een transfer naar de luchthaven voor jullie verzorgen. Uiteraard verzorgen wij ook graag een verlenging op het strand of een aanvullende rondreis naar bijvoorbeeld de tabaksplantages op West Cuba.
 
 
 
 
 
 
 
Contactformulier
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM