Deze avontuurlijke wandelvakantie geeft je de mogelijkheid de talrijke attracties die dit unieke eiland te bieden heeft, te zien. Verken de fascinerende natuur van Cuba te voet. Je wandelt langs Lago Hanabanilla, tot aan de adembenemende watervallen van El Rocio, waar je de lokale koffieplantage Finca Codina kunt bezoeken. Vanuit hier zet je je tocht voort richting Topes Collantes. Naast de magische landschappen van Cuerva Juana, bezoek je ook de schitterende pier van Playa Ancón in Trinidad. Hier onderbreek je je tocht voor een heerlijke lunch, en bezichtig je deze culturele stad. Voordat de tocht eindigt, breng je een bezoek aan Valle de los Ingenios.
 
Dag 1: Aankomst in Havana
Aankomst op de internationale luchthaven van Havana. Indien gewenst kunnen wij een transfer voor je verzorgen van de luchthaven naar je hotel in la Habana Vieja.
 
Wandelvakantie Havana havana2  
 
Dag 2: Sierra de Escambray
Na het ontbijt vertrekken jullie in de richting van Sierra de Escambray. Onderweg stoppen jullie in Santa Clara en brengen een bezoek aan het Ché mausoleum. Tegen de avond komen jullie aan bij het stuwmeer Hanabanilla waar jullie inchecken in je hotel.
 
Dag 3: Santa Clara - Parque Guanayara
Na het ontbijt begint jullie tocht met een boottocht over het Lago Hanabanilla. Na een picknick bij de watervallen ''Salto de Rocio '' begint jullie wandeltocht van ong. 12 km. Tegen de middag bereiken jullie de accommodatie, waar jullie de nacht in tenten zullen doorbrengen.
 
Dag 4: Finca Codina
Onze chauffeur brengt jullie naar Finca Codina. Jullie wandelen ong. 15 km. rondom de Finca Codina, een oude koffie-finca. Jullie overnachten in onzetenten, nabij de finca.
 
Dag 5: Topes de Collantes
Het laatste gedeelte van jullie wandeltocht is het stuk van Caborni naar Topes de Collantes. Onderweg passeren jullie de waterval ''Carbuní''. 's Middags kunnen jullie bijkomen van de inspanningen. Jullie verblijven in een hotel in Topes de Collantes.
 
Wandelvakantie Topes de Collantes 
 
Dag 6: Topes de Collantes - Parque Cubano
Met een oude Russische truck worden jullie 's morgens naar ''Curva de Juana'' gebracht. Dit is het beginpunt van een indrukwekkende en bewegingsvolle wandeling van ong. 12 km. in Parque Cubano. Hier hebben jullie uitgebreid de tijd om van de natuur te genieten. Jullie verblijven en dineren in tenten.
 
Dag 7: Playa Ancón
Vandaag reizen jullie naar Playa Ancón nabij Trinidad. Afhankelijk van de weer vindt er een boottocht naar Cayo Macho Afuera plaats, waar jullie de gelegenheid krijgen om te snorkelen of te zwemmen. Jullie overnachten op de boot, of in onze tenten op het eiland.
 
Dag 8: Trinidad
Jullie reizen terug naar Trinidad. Hier vindt een stadsrondleiding door het historische centrum plaats, dat tot werelderfgoed is verklaard. Jullie verblijven in een hotel in Trinidad.
 
Wandelvakantie Trinidad    
 
Dag 9: Valle de Ingenios - Havana
's Ochtends vroeg gaan jullie op een excursie naar Valle de Ingenios. Hier bezoeken jullie de Manaca Iznaga - een ruïne van een slaven toren. Aansluitend wandelen jullie door een rietsuiker veld naar het restaurant waar jullie een verfrissing kunnen nuttigen. Op weg naar Havana stoppen jullie kort in Sancti Spítitus voor een lunch. Jullie overnachten en dineren in een hotel in de oude binnenstad.
 
Dag 10: Vertrek van Havana
De laatste dag hebben jullie ter vrije besteding en is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Eventueel kunnen wij wederom een transfer naar de luchthaven voor jullie verzorgen. Uiteraard verzorgen wij ook graag een verlenging op het strand of een aanvullende rondreis op Oost Cuba.
 
 

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

 
 
 
 
 
 
Contactformulier
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM