Reisgids Cuba

Cuba is een uniek land met een unieke cultuur. Na 15 jaar regelmatig Cuba bezoek, word ik nog steeds regelmatig verrast. Het bijzondere aan het land en de bevolking is, dat niets is wat het lijkt. Een gewone reisgids zal daarom ook niet volstaan als je goed voorbereid op vakantie naar Cuba wilt gaan.

Welke voorbereidingen moet je treffen?

Natuurlijk kun je met je gewone reisgids je route bepalen en de plaatsjes aandoen, die je graag wilt bezoeken. Ook daar moet je uiteraard wel rekening houden met het feit dat je gemiddeld 2 keer zo lang (of langer) onderweg bent als dezelfde afstand in Nederland.

De wegen zijn van mindere kwaliteit. Daarbij komt ook nog dat je alle vervoersmiddelen gebruik maken van dezelfde weg. Zo kun je behoorlijk wat oponthoud oplopen als je achter een paard en wagen beland.

Ook de werkcultuur cq het arbeidsethos is in een communistisch land, 180 graden anders als onze kapitalistische inslag. Waarom zou je immers wat beter je best doen of een stapje harder lopen? De beloning is voor iedereen hetzelfde en te weinig.

Zo zijn er vele facetten die voorbereiding vragen alvorens je naar Cuba reist. Wil je goed voorbereid op reis gaan, dan adviseer ik je, om ons boek: Cuba, op het tweede gezicht te lezen.

De onderwerpen geven je alvast een beeld van waar je rekening mee moet houden als je voor het eerst naar Cuba gaat. Het boek is een garantie dat je je tijd en geld bespaart. Wil je dit boek bestellen: https://www.boekenbestellen.nl/ePUB/cuba-op-het-tweede-gezicht/23902