Rondreis met een oldtimer op Cuba

Rondreis met een oldtimer op Cuba

Deze superleuke reis brengt jullie naar de meest bezienswaardige plekjes op Cuba. Dit alles in stijl met een heuse klassieke oldtimer auto met privé chauffeur. Reizen in ‘the Cuban way’. Deze reis geeft je een mooie impressie van de natuur en cultuur van dit prachtige land. De oldtimer chevrolets en lada’s die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land, vormen een uniek straatbeeld. Paardrijden door de tabaksvelden en wandelen door het Unesco stadje Trinidad.

Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
Overnachtingen in Iberostar Bella Costa obv all-inclusive verzorging
Classic oldtimer auto
Privé chauffeur
Overnachtingen en maaltijden van de chauffeur
Privé transfer luchthaven – accommodatie in Havana
Hemingway tour in Havana
Paardrijden door de tabaksplantages (2 uur)
Bezoeken aan de bezienswaardigheden onderweg (excl.entreegelden)
Let op: de oldtimer kan niet naar het Topes Collantes gebied ivm de stijging
Reserveringskosten
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)

Dag 1+2+3: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.

Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijdens een fietstocht o.l.v. onze superleuke gids of een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Beide tours kun je bij ons boeken of via onze vertegenwoordiger in Havana.

Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.
De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad.

Hemingway tour

Op dag drie, haalt onze vertegenwoordiger jullie op en hebben wij een leuke Hemingway tour voor jullie gepland. Jullie starten met een bezoek aan Hotel Ambos Mundos, waar Ernest Hemingway woonde. Indien mogelijk kunnen jullie een kijkje nemen in de kamer waar hij destijds woonde. Het is absoluut leuk om naar het dakterras van het hotel te gaan met de gro(o)t(s)e lift die prominent in het hotel aanwezig is. Hier heb je een prachtig uitzicht over het oude deel van Havana. Hierna vervolgen jullie je weg naar La Floridita, Hemingways bar.
Na deze bezoeken, gaan jullie met een prachtige classic car verder om te lunchen bij Terrazas de Cojimar, een klein vissersdorpje bekend van Hemingway’s ‘old man and the sea’. Na de lunch bezoeken jullie de Finca Vigia en het museum van Hemingway. Hemingway leefde hier van 1939 tot 1960 met zijn derde vrouw, Martha Belhorn. Zij besloot dat zij niet wilde leven in een kleine hotelkamer in hotel Ambos Mundos.

Dag 4+5: Viñales

Vandaag maken jullie kennis met de oldtimer chauffeur die jullie in zijn prachtige klassieke auto naar de Viñales Vallei brengt. Dit dorpje ligt in een prachtig natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben.

Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Wij hebben een leuke tour te paard, dwars door de tabaksplantages, voor jullie geregeld, dé manier om de omgeving te verkennen. Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Cueva del Indio en de Mural de Prehistoria niet ontbreken Jullie logeren in een mooie casa in het centrum van het dorpje.

Dag 6: Las Terrazas

Vandaag reizen jullie door naar Las Terrazas. Dit is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin van Soroa, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Je kunt hier tevens prachtige wandelingen onder begeleiding van een gids maken. Voor de avontuur-zoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

Jullie verblijven in het mooie 4* hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Dag 7+8: Cienfuegos

Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. De trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. Jullie logeren in een prachtige casa aan de Punta Gorda.

Dag 9+10: Trinidad

Voor vandaag reizen jullie door naar het Unesco stadje Trinidad. Het stadje leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.
Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
Wil je heerlijk relaxen dan is het Caribische strandje, Playa d’Ancon zeker de moeite van een bezoekje waard.

Vanuit Trinidad (21 km) kun je mooie wandelingen maken in Topes de Collantes. Geniet van de watervallen Salto Vega Grande en Salto Caburní. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Niets lekkerder dan een frisse duik in het koele water te nemen.

Dag 11+12: Via Santa Clara naar Varadero

De volgende bestemming is Varadero met een stop in het culturele bolwerk van Cuba, Santa Clara. Een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator in het land. Een bezoek aan het mausoleum en museum in zijn nagedachtenis mag natuurlijk niet ontbreken.

Aansluitend reizen jullie door naar de parelwitte stranden van Varadero waar jullie nog heerlijk gaan relaxen in hotel Iberostar Bella Costa. Bij aankomst nemen jullie afscheid van jullie chauffeur.

Dit leuke 4*hotel is gelegen op een natuurlijk klif aan het beroemde, parelwitte strand van Varadero en wordt omgeven door een intieme sfeer en prachtige groene tuinen die van dit hotel een ideaal vakantieoord maken. Overal in het resort zijn open of overdekte terreinen voor sport te vinden en er is een groot zwembad aanwezig. Op het strand kun je genieten van de zee, watersporten beoefenen, proeven van de heerlijke Cubaanse en internationale gerechten in het grillrestaurant, en verfrissende cocktails en verschillende drankjes nuttigen. Jullie verblijven hier op all-inclusive basis.

Dag 13: Havana luchthaven

Aan alles komt een eind, zo ook aan deze prachtige vakantie. Vandaag brengt onze chauffeur jullie terug naar de luchthaven van Havana waar jullie aansluitend terug naar huis vliegen.

Dag 14: Aankomst