Wandelvakantie Andalusië

Wandelvakantie Andalusië

Reissom per persoon: € 1295,–
Reissom per persoon o.b.v. één persoonskamer. Bij verblijf van twee personen op één kamer verlenen wij een korting van 100 euro per persoon.

Dag 1: Welkom op de luchthaven van Malaga

We verwelkomen je graag op de luchthaven van Malaga om je naar onze schitterende accommodatie in het mooie Andalusië te brengen. De accommodatie die wij hebben gekozen, is een traditioneel, authentiek landhuis, gelegen in het centrum van Talará in de Lecrin Vallei en vlakbij de Sierra Nevada.  

Het landhuis is gebouwd door een welgestelde Andalusische familie in de periode van 1940 tot 1945. Na een periode van verval hebben Willem en Miranda, de nieuwe Nederlandse eigenaren, het huis in de oude staat terug gebracht. Met respect voor de oorspronkelijke details en de liefdevolle waardering van de oorspronkelijke Andalusische eigenaars, hebben zij de verbouwing uitgevoerd volgens de kwaliteitseisen en de gemakken van de moderne tijd. De kamers zijn ingericht met het oorspronkelijke meubilair, de authentieke decoraties en gebruiksvoorwerpen. Het landgoed ademt in alles de sfeer van het rijke koloniale verleden. De tuin is exotisch met sinaasappel-, citroen- en olijfbomen. Door het heerlijke klimaat kunnen ook de druiven en andere tropische vruchten volop groeien. 

Nadat je lekker bent gesetteld in één van de mooie, luxe kamers, hebben wij een heerlijke welkomstlunch voor je bereid die, zoals al de maaltijden, gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Tijdens de lunch maken we kennis met elkaar en bespreken wij het programma met jullie.

De middag is om te relaxen aan het heerlijke zwembad, in je kamer of om het dorpje te verkennen. Het is aan jou. Tegen de avond hebben we jouw diner gereed. Tijdens en na het diner is er tijd voor een nadere kennismaking.

Dag twee: Wandeling naar de waterval Durcal (totaal circa 16 km, eenvoudig)

We beginnen de dag met een lekker ontbijt wat we buiten serveren. Na het ontbijt vertrekken we naar Durcal, de vertrekplaats voor onze wandeling naar de waterval. Puur genieten van het natuurschoon en de uitzichten. Soms wadend door het water, genietend van de schitterende uitzichten en in de natuurlijke schaduw van de bomen, met als beloning het verkoelende water van de waterval. De lunch nemen wij mee in de vorm van een lunchpakket die we tijdens een picknick in de natuur nuttigen.

Bij terugkomst rijden we met ons eigen vervoer een kort tochtje naar het startpunt van onze volgende wandeling, Saleres. Vanaf hier wandelen wij door de Barranco de Luna, een schitterende kloof : waarbij we soms een stukje klimmen, klauteren en waden door het koele water. Een fantastische ervaring. Tegen het einde van de middag komen wij terug in onze accommodatie waar we even op kunnen frissen en nagenieten van onze bijzondere ervaring. Tijdens onze maaltijd bespreken wij de wandeling van de volgende dag. Het serieuze wandelwerk.

Dag drie: Hoya de la Mora – Pico Veleta (ca 19 km, met hoogtemeters – middelmatig/gevorderd)

Op de derde dag starten wij het het serieuze wandelwerk. We vertrekken vroeg in de ochtend. Het is circa een uurtje rijden naar onze start locatie, Hoya de la Mora, op 2500 meter. Vanaf hier starten wij onze klim naar de Pico Veleta, op 3400 meter. Are you up for the challenge? Deze tocht is een prachtige wandel uitdaging en puur genieten. Het is tevens een mooie voorbereiding op de hoogste berg van het vasteland van Andalusië, de Mulhacén die wij later in de week op het programma hebben. Geniet van de rust, de schitterende vergezichten, de adembenemende natuur en de oorverdovende stilte.

Om de voldoening van deze schitterende wandeling te vieren staan de dames serveersters beneden al klaar om ons te voorzien van een heerlijk koud drankje. Na ons verkoelende drankje op het heerlijke terras, keren we zachtjesaan weer terug naar de Finca La Cañota waar de BBQ al aan staat. Lekker even opfrissen bij het zwembad of onder de douche om daarna lekker te relaxen onder het genot van onze heerlijke barbecue.

Dag vier: Soportujar (heksendorp) naar het boeddhistische klooster O Sel Ling (12km, gemiddeld)

Vandaag starten wij in het heksendorp, Soportujar waarna we wandelen naar Tibetaanse Boeddhistenklooster O Sel Ling, de naam betekent letterlijk ‘plaats van helder licht’. Het werd door de Dalai Lama geopend en heeft zelfs zijn mogelijke opvolger voortgebracht. Het Spaanse jongetje O-Sel-Ling werd op vijfjarige leeftijd erkend als reïncarnatie van een Tibetaanse geestelijk leider en vervolgens naar India gebracht voor een speciale opvoeding in een lama klooster. Vanaf de Stupa heb je een fantastisch uitzicht over de Sierra Nevada, Órgiva en de kust van Costa Tropical. Na ons bezoek aan deze schitterende plek, vervolgen wij naar Ermita del Padre Eterno, een mooie Andalusische kapel. Onze chauffeur staat hier klaar om ons weer terug te brengen naar Talará.

Dag vijf: Hoya del Portillo – Refugio Poqueira (9 km, eenvoudig)

Vanochtend heb je lekker de ochtend om je voor te bereiden, uit te rusten en een lekkere duik in het zwembad te nemen. We vertrekken begin van de middag naar Hoya del Portillo van waar we gaan wandelen naar de Refugio Poqueira. We wandelen met bepakking (slaapzak en overnachtingsartikelen) omdat we overnachten in de hut waar we tevens dineren en ontbijten. Het is wederom een prachtige wandeling met betoverende uitzichten. Heerlijk genieten van de rust en de oorverdovende stilte.

Dag zes: Refugio Poqueira – Pico Mulhacén (21 km, gevorderd)

Na een nacht in de Refugio starten we,  na ons ontbijtbuffet, wat tevens in de Refugio wordt verzorgd, aan het hoogtepunt van onze wandelvakantie: de hoogste berg van het vasteland van Andalusie, de Mulhacén. Een pittige tocht naar 3500 meter. We stijgen maar liefst 1000 meter. Een schitterende uitdaging waarin we gaan bikkelen; klimmen, afzien en vooral genieten. Onze wandeling zal circa de hele dag in beslag nemen. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar onze accommodatie waar we de BBQ weer aan zullen zetten voor een heerlijk eiwitrijke maaltijd.

Dag zeven: Het meer van Béznar en Granada

Voor vandaag hebben wij in de ochtend een lekker relaxed watersportprogramma voor jullie bedacht. We maken een korte wandeling naar het meer van Béznar waar we naar wens kunnen kanoën en suppen. Lekker bijkomen van onze wandelavonturen. Tevens is het mogelijk om halverwege de middag een tripje naar Granada te maken (op 30 km). Je kunt hier heerlijk verdwalen in de authentieke straatjes, gemaakt van kinderkopjes in de wijk Sacromonte. Uiteraard kun je het beroemde Alhambra vanaf meerdere terrassen bewonderen.

Wil je dat wij een mooie Flamenco show voor je boeken, laat het ons weten. Deze excursie is facultatief en voor eigen rekening. Wij bieden dit vervoer voor een kleine bijdrage aan.

Dag 8: terugreis Malaga

Vandaag nemen we alweer afscheid van elkaar en hebben wij een transfer geregeld terug naar de luchthaven van Malaga.

Reissom per persoon:                                  € 1295,–

Reissom per persoon o.b.v. één persoonskamer. Bij verblijf van twee personen op één kamer verlenen wij een korting van 100 euro per persoon.
Minimale deelname: vier personen

Inclusief:

Accommodatie zoals benoemd in het programma
Transfers van en naar de luchthaven op genoemde data
Wandelingen onder begeleiding van onze Nederlands sprekende wandelgids
Vervoer naar de diverse startpunten van de wandeltours
Overnachting inclusief viergangen diner en ontbijtbuffet in Refugio Poqueira
Wateractiviteiten (kano- en suphuur) bij het meer van Béznar
Maaltijden; ontbijt, lunch en diner
Drankjes; koffie, thee, mineraalwater en frisdrank
Afdracht aan het garantiefonds (GGTO)

Exclusief:

Vliegticket
Drankjes bij de Refugio Poqueira
Facultatief transport naar Granada en programma daar (Alhambra of Flamenco show)

NB. Andalusië, het deel van Spanje (geel) waar wij verblijven is dunbevolkt en midden in de natuur. Natuurlijk is er wereldwijd Covid en ook Andalusie heeft haar maatregelen getroffen. Echter, in onze setting ga je hiervan vrij weinig ervaren. Zeker op ons landgoed ga je je in een paradijs wanen, weg van alle dagelijkse beslommeringen. Ditzelfde geldt voor onze geplande activiteiten.

Voor je vertrek naar Spanje vul je thuis digitaal een gezondheidsformulier in en op reis neem je een mondkapje mee.